Gündem
  • 18.10.2024 22:26

El Kassam'dan İsrail askerlerine El-Sabreen Pususu

El-Sabreen Pususu 2.. El Kassam Tugayları, İsrail kuvvetleri tarafından Ayn Nafak'ın bombalanmasının sahnelerini gösteriyor..

Filistin Direnişi, Cebaliye'de İsrail işgal güçlerine pusu kurdu, yerleşim yerlerini bombaladı

Filistin Direnişi, Gazze Şeridi'ni işgal ederek Cebaliye, Gazze Şehri ve Refah'ta önemli kayıplar verdiren İsrail işgal güçlerine karşı 376'ncı gününde çatışmalara devam ediyor.

Hamas'ın askeri kanadı El-Kassam Tugayları, Gazze'nin kuzeyindeki Cebeliye'nin batısında bir İsrail piyade birliğini hedef alan daha önce bubi tuzaklı bir binanın patlatıldığını duyurdu . Bu operasyon, bölgede devam eden çatışmaları ve taktik manevraları vurguluyor.

Aynı operasyonda, kurtarma ekibinin Cebaliye'de hedef alınan binaya yaklaşması üzerine el-Kassam militanları bir EYP'yi patlattı , kurtarma ekibinde can kaybı ve yaralanmalar meydana geldi.

El Kassam ayrıca Jabalia'nın batısındaki El Kassib mahallesinde D9 İsrail askeri buldozerini de hedef aldı.

Direniş savaşçıları, Gazze Şehri'nin kuzeyindeki el-Nawras Tatil Köyü yakınlarında ilerleyen düşman güçlerini havan topu ateşiyle bombaladı. Ayrıca şehrin kuzeyindeki düşman mevzilerini de hedef aldılar.

El-Kassam militanları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin doğusunda bulunan el-Rayyan bölgesinde İsrail ordusuna ait D9 tipi buldozeri el-Yasin 105 tipi mermiyle hedef aldı.

İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Tugayları, Gazze çevresindeki Sderot, Nir Am ve diğer yerleşim yerlerini roketlerle bombaladığını duyurdu. İsrail medyası, söz konusu bölgelerde sirenlerin çaldığını bildirdi.

Tugaylar ayrıca savaşçılarının el-Kassam Tugayları ile koordineli bir operasyonda üç Merkava tankını başarıyla pusuya düşürdüğünü duyurdu.

Hareket, pusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye mülteci kampının kalbinde bulunan el-Kassib mahallesinde patlayıcı cihazlar ve Tandem ve RPG tanksavar mermileri kullanılarak planlı bir şekilde gerçekleştirildiğini açıkladı.

Tugaylar ayrıca, İsrail güçlerinin Cebaliye kampının doğusundaki toplanma alanlarının havan topu atışlarıyla vurulduğuna ilişkin görüntüleri yayımladı.

Güncellenme Tarihi : 18.10.2024 22:32

İLGİLİ HABERLER