Sağlık
  • 22.9.2024 15:00

Elon Musk: Neuralink çipi doğuştan kör olan kişilerin görmesini sağlayacak

Elon Musk: Yeni Neuralink çipi doğuştan kör olan kişilerin görmesini sağlayacak

Elon Musk, Neuralink tarafından geliştirilen yeni bir çipin doğuştan kör olan kişilerin görmesine olanak sağlayacağını duyurdu. Beynin görme korteksine zarar gelmediği sürece Kör Görüş çipinin çalışacağını açıkladı.

Musk, "X" sayfasında şunları söyledi: "Neuralink'in ürettiği Blindsight cihazı, hem gözünü hem de optik sinirini kaybetmiş kişilerin bile görmesini sağlayacak. Bu, görme korteksinin sağlam olması şartıyla, olacak. Doğuştan kör olanların bile ilk kez görmesini sağlayın.”

Musk, ilk etapta görüntü kalitesinin kötü olacağını ancak zamanla implantın kızılötesi ve ultraviyole spektrumda görebileceğini, radar dalga boylarını yakalayabileceğini belirtti. Daha sonra gelecekte implant, insanların aşina olduğu görsel spektrumlara ek olarak diğer spektrumları da yakalayabilecek ve bilim kurgudaki doğaüstü manzara gerçeğe dönüşecek.

Neuralink'in "X" sayfasında belirttiği gibi Blindsight çipi, ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından kullanım için lisans aldı. Yenilikçi bir gelişme olarak.
Dramatik videoda bir pitonun bu kadını boğduğu görülüyor

Tayland'da bir kadın, iki saatten fazla süre piton tarafından boğularak öldürülmesinin ardından polis tarafından kurtarıldı.

 

 



 

Güncellenme Tarihi : 22.9.2024 15:06

İLGİLİ HABERLER