Gündem
  • 25.10.2024 21:48

Emekli Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'dan tarihi sözler.. hayal edemeyeceğimiz noktadayız

Emekli Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun savunma sanayinin nerede nereye geldiğini tarihten örneklerle müthiş anlatmış. 

Emekli Genelkurmay 2. Başkanı Saygun'dan SAHA EXPO'da tarihi konuşma!

Emekli Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, SAHA EXPO'da Türkiye'nin geçmişten bugüne savunma sanayi ve havacılık alanlarında yaptığı atılımları "Hiç tahayyül dahi edemeyeceğimiz yerlere geldik. İnşallah bu daha da hızla devam edecek." şeklinde yorumladı.

Türkiye'nin, savunma sanayinde ürettiği yerli ve milli ürünler her geçen gün daha da başarılı işlere imza atıyor. Bağımsızlık yolunda verilen mücadelenin en büyük kıstaslarından biri olan savunma ve güvenlik alanlarında ülkemiz yaptığı çalışmalar ile dikkati çekmeye devam ediyor.

ORGENERAL ERGİN SAYGUN'DAN SAHA EXPO'DA DİKKATİ ÇEKEN AÇIKLAMALAR

Emekli Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun da Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi SAHA EXPO'da geçmişten bugüne yaşananlar hakkında tarihi bir konuşma yaptı.

"ASKERİMİZİN ÜZERİNE U.S. YAZAN BATTANİYE ÖRTTÜK"

Saygun, askeri yardım malzemesi kullanmanın mahçubiyeti ve can sıkıntısı ile büyüdüklerini belirterek, "Askerimizin üzerine U.S. yazan battaniye örttük. US yazan tabaktan, U.S. yazan kaşıkla yemek yedirdik. Kolunda Alman bayrağı olan eğitim elbiseleri dağıttılar, 'Bunları giyin' dediler." şeklinde konuştu.

"YAŞAMAMIŞSANIZ ŞURANIN NE ANLAMA GELDİĞİNİ TAKDİR ETMEK BİRAZ ZOR"

Türkiye'nin eskiden bir şey dışarıya satmak için hep uğraştığını hatırlatan Saygun, şunları kaydetti, "O günlerde hatırlarım şöyle şöyle bir şey yaptık. Şu kadar milyon dolar kar ettik, hiç satma yoktu çünkü. Şimdi bakıyorum, 5 buçuk 6 milyar dolar ihracat yapılıyor. Bunları yaşamamışsanız şuranın ne anlama geldiğini takdir etmek biraz zor."

"KIBRIS BARIŞ HAREKÂTI’NDA ROKETLERİ BAŞKA ÜLKEDEN ALMA MECBURİYETİNDE KALMIŞSANIZ..."

Saygun, Kıbrıs Barış Harekatı'nda, roketleri başka bir ülkeden alma mecburiyetinde kalınmışsa; Roketsan'ın şimdi yaptığı balistik füzelerin kıymetini takdir edilemeyebileceğini dile getirdi.

"HİÇ TAHAYYÜL DAHİ EDEMEYECEĞİZ YERLERE GELDİK"

Saygun, Temmuz sıcağında, Kıbrıs'ta elindE tek kanallı Amerikan telsizi ile kan ter içerisinde irtibat kurmaya uğraşmayanlara bugün Aselsan'ın yaptığı 40 kanallı  kriptolu telsizlerin de bir önemi olmayabileceğini belirterek sözlerini şu şekilde sonlandırdı, "Helikopterde böyledir, insansız hava aracında böyledir. Hiç tahayyül dahi edemeyeceğimiz yerlere geldik. İnşallah bu daha da hızla devam edecek."

Kaynak: aslında.com

Güncellenme Tarihi : 25.10.2024 22:00

İLGİLİ HABERLER