Gündem
  • 3.3.2013 12:42

"Emniyet'in dinlediğini bilsem vallahi razı olacağım"

12 Haziran seçimleri öncesinde yayınlanan gizli kamera görüntüleri nedeniyle MHP'den ihraç edilen ancak İstanbul'dan milletvekili seçilen İhsan Barutçu, üyesi olmadığı halde TBMM'de kurulan Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu'nun hiçbir toplantısını kaçırmıyor.
      Bağımsız milletvekili olduğu için komisyon üyeliğine seçilemeyen Barutçu, en az komisyon üyeleri kadar toplantıları izliyor. Barutçu, komisyon üyesi olmadığı halde üyeler tarafından yadırganmadığını söyledi.
      Meclis'e adım attığında, kendisini bu konuyu takip noktasında azami derecede sorumlu hissettiğini ifade eden Barutçu, ''Ama yalnızlık hissindeydim, komisyonun oluşmasıyla beraber misyonumu yerine getirdim'' dedi.
      Barutçu, kişisel olarak komisyondan bir şey beklemediğini belirterek, Türkiye'nin risk altında olduğunu savundu. Hayatının, siyaset içinde bedel ödemekle geçtiğini ifade eden Barutçu, ''Biz bedel öderiz ama topluma ödeten risk ve bedeller bizi rahatsız ediyor'' diye konuştu.
      Olayın kendisinin başına geldiğinde umursanmadığını ancak Başbakan'ın dinlendiğini söylemesiyle birlikte bir komisyon kurulduğunu dile getiren Barutçu, böylece rahatladığını, en azından bir duyarlılık oluştuğunu kaydetti.
     
     -''Mağdur biziz''-
    
     Barutçu, emniyet istihbaratının sunum yaptığını ancak bilgi verirken cimri davrandığını, yüreklerine su serpecek açıklamalarda bulunmadığını, mevzuatı anlattığını söyledi. Barutçu, sözlerini şöyle sürdürdü:
      ''İzleme ve dinlemeyi varsayım da olsa 'uluslararası istihbaratlar, suç örgütleri yaptı' desinler. Onları bile demiyorlar. Biz bilsek, siz dinliyorsunuz, izliyorsunuz, mahremimize kadar giriyorsunuz, vallahi razı olacağız. Siz yapıyorsunuz, biz razı olacağız. Kimin yaptığı belli değil, dinleyenlerin kime hizmet ettikleri belli değil. Bunu da bulacak olan sizsiniz. Mağdur biziz. Müşkül durumda olan toplumun geniş kesimleri. Kafalarda kuşkular oluşmuş. Ciddi bir manada toplumsal kangrene dönüşmüş rahatsızlık var, paranoya var. Bunun sonucu aileler dağılıyor, şiddet oluşuyor, cinayetler oluyor. İnternet ve telefon yaygın olarak kullanılmaya başlandığından bu yana sokak hadiseleri, toplumsal olaylar arttı.
      Ne hikmetse öptüğümüz eller tarafından tartaklanıyoruz. Yıllardır böyle, örnekleri çok. Önce yalnızlık hissiyle hareket ediyorduk, bu konu sanki bireysel bir kabahatmiş gibi, bu psikolojiyle hareket ediyoruz. Baktığımızda, bunun, her birimizi ilgilendirdiğini gördük.''
      Komisyona, dinlemelerden mağdur olan milletvekillerinin çağrılıp çağrılmayacağına ilişkin soruya Barutçu, ''Arkadaşlarımızdan biri evlendi, görüntüsü çıkan arkadaşlarımızın eşi şimdi. Çağırsanız ne anlatacak- Arkadaşlarımızın özel bir bilgi verecek şeyleri yok, bilseler.. Birbirimizle de paylaşırız, beni şu takip etti, evde şu cihazı buldum şeklinde'' karşılığını verdi.
      Barutçu, ''Evin kapısını açmak, eve girmek, içeriye tezgah kurmak, aldıktan sonra tekrar içeriden almak bunlar kolay bir şey değil. Bu, sıradan, 3. sınıf insanların yapacağı iş değil, bunun uluslararası ayağı var'' dedi.
      İhsan Barutçu, Hanefi Avcı ve Emin Aslan'ın da komisyon tarafından dinlenmesini istedi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:33

İLGİLİ HABERLER