Yaşam
  • 4.12.2004 01:56

'EN İYİ 100 OTEL' LİSTESİNDE TÜRKİYE İSPANYA'NIN ARDINDAN İKİNCİ SIRADA...

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Ahmet Barut, listenin Türk konaklama sektörünün hizmet kalitesinin göstergesi olduğunu söyledi.

TUI ile Thomas Cook’un En İyi 100 Otel listesine Türkiye’den giren otel sayısı bu yıl da arttı. Ekin Yazım Grubu Araştırma Birimi’nin TUI’nin Holly ve Thomas Cook’un Primo adıyla oluşturduğu listeler üzerinden yaptığı araştırma yayınlandı. Listede Türkiye, 2004 yılında İspanya’dan sonra en çok tesisle yer alan ülke oldu. Müşterilerin oylarıyla seçilen en iyi 100 otel listesine bu yıl Türkiye’den TUI listesine 21, Thomas Cook listesine 10 tesis girdi. Türkiye’nin rakibi olarak gösterilen Yunanistan’dan listelere girebilen tesis sayısı ise Thomas Cook’ta 8, TUI’de 10 oldu. İspanya’nın ilk sırada yer aldığı genel sıralamada Türkiye ikinci, Yunanistan dördüncü oldu.

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Barut, TUI ve Thomas Cook’un Avrupa’nın en büyük tur operatörü olduğuna dikkat çekerek, ortaya çıkan bu tablonun gurur verici olduğunu belirtti. Dünyadaki birçok otelle hem hizmet kalitesi hem de fiyat rekabeti için yarıştıklarını söyleyen Barut, “Bu listeler, Türk konaklama sektörünün geldiği noktanın anlaşılabilmesi için bir göstergedir.” dedi. Alman turistlerin turizm pazarında önemli bir ağırlığı olduğuna dikkat çeken Barut, listelerin seyahat etmiş turistlerin görüşlerine göre hazırlanmasının ayrı bir anlam taşıdığını dile getirdi. Listede ‘her şey dahil’ sistemini uygulayan otellerin çokluğunun dikkat çekici olduğunu anlatan Barut, her şey dahil sistemiyle kalitesiz hizmet verildiği önyargısının da kırılmış olduğunu dile getirdi. Ahmet Barut, “TUI ve Thomas Cook’un, rakibimiz olan İspanya’ya daha çok turist gönderdiği düşünülürse nisbi olarak konaklama sektörümüzün başarısı ortaya çıkacaktır. Hedefimiz ilk sırada yer almaktır.” diye konuştu.

Zaman

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:23

İLGİLİ HABERLER