Gündem
  • 16.10.2024 20:43

Erbakan’dan laiklik çıkışı: Silah gibi kullanılabilir

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, TBMM’de yaptığı açıklamada Anayasa’nın 3. maddesine yönelik sözleri üzerinden hedef alınan Numan Kurtulmuş’un üzerine fazla gidildiğini belirterek, "Bizim de ilk dört maddeyle ilgili sorunumuz yok" dedi. Erbakan, laikliğin tanımının anayasaya açık şekilde konulması gerektiğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un bilimsel, entelektüel bir tartışma başlattığını söyleyen Erbakan, şöyle konuştu: "Kurtulmuş'un kötü niyeti olduğunu düşünmemiz mümkün değil, üzerine fazla gidildiğini düşünüyorum. Oradaki kasıt, devletin millet için var olduğu, milletin esas olduğu, devletin millete hizmet için var olduğu noktasında açıklamada bulundu. Bizim de anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili sorunumuz yok”

“Özgürlüğüne karşı bir silah olarak kullanılabiliyor”
Laikliğe ilişkin de konuşan Erbakan, “Bu üç maddenin içerisindeki laiklik kelimesinin bir izahının, açıklamasının yapılması... Geçmişte partilerimiz bu kelime yüzünden kapatıldı. 28 Şubat'ta 'laiklik' ilkesi adı altında yapılan uygulamalar ortada. Tekrardan bu tip olaylarla karşılaşmamak için Türkçede yeri olmayan laikliğin mealinin açık şekilde konulması ve böylelikle inanç özgürlüğüne karşı bir silah olarak kullanılabilmesinin önüne geçilmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 16.10.2024 20:44

İLGİLİ HABERLER