Gündem
  • 1.2.2024 10:00

Erden Timur, Fenerbahçe'yi ve trollerini belgelerle Emniyet'e şikayet etti

Erden Timur, Fenerbahçe'yi ve trollerini Emniyet'e şikayet etti

Galatasaray CEO'su Erden Timur, Fenerbahçe tarafından yönetildiğini iddia ederek, kendisine ve kulübe karşı bir algı operasyonu yapıldığını, sosyal medya trolleri marifetiyle iftira ve yalan haberlere maruz kaldıklarını söylemişti. Timur işin peşini bırakmadı.

Sosyal medyada yalan haber, iftira, hakaret, korkutma ve linç artık gündelik yaşantımızın olağan bir durumu haline geldi. Herkes reddediyor ama bir çok kişi ve kurumun bu yöntemle rakiplerini sindirmeye çalıştığı ya da en aznından kendisini bu yönteme maruz kalmamak için koruduğu biliniyor. Galatasaray ve Fenerbahçe arasında da 'trol' tartışması yaşanıyor.

 ERDEN TİMUR İŞİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

 Galatasaray CEO'su Erden Timur, kafayı, olduğunu iddia ettiği Fenerbahçe'nin sosyal medya trollerine taktı. Ezeli rakiplerinin yönetimine yakın isimlerden sosyal medya tollerine Galatasaray aleyhine "yalan" haber yapmaları için para akıtıldığı iddialarını ortaya attı. Kendilerine göre hazırladığı delillerle hem TFF'ye hem de Emniyet'e suç duyurusunda bulundu.

 ELİNDEKİ BİLGİLERİ İLGİLİ YERLERE ULAŞTIRDI

 Erden Timur'un elinde Galatasaray aleyhine "yalan" haber yayan sosyal medya trollerinin adlarının, kimlerden para aldıklarının ve bağlantılarıyla ilgili bilgilerin TFF ve Emniyet'le paylaşıldığı iddia edildi. Timur ve Galatasaray'ın başvurusu aynen şu şekilde:

Fenerbahçe yönetimine yakın bir isim sosyal medya hesapları güçlü isimlerden bir ekip kurdu. Fenerbahçe içinden haberler önce bu isimlere uçuruluyor. Sosyal medyada güçlendiriliyor. Daha sonra bunlardan Galatasaray aleyhine haberler, yorumlar yapmaları isteniyor.

 ÖDENEN RAKAMLAR DA BELLİ

 İddiaya göre Timur bu isimlere ödenen rakamlarla ilgili bir dökümanı da TFF ve Emniyet'e sundu. Aralarında profesyonel gazetecilerden, yurt dışında yaşayan sosyal medya trollerine kadar pek çok kişi var. İddiaya göre bu trollere 10 bin TL ile 100 bin TL arasında aylık ödemeler mevcut.  

Güncellenme Tarihi : 1.2.2024 11:48

İLGİLİ HABERLER