Gündem
  • 17.11.2023 23:00

Erdoğan Alman basınını deliye çevirdi.. İşte Alman gazetelerinde Erdoğan haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Alman Şansöylesi ile ortak basın açıklaması sırasında İsrail'e verdi veriştirdi. HAMAS'ı koruyup İsrail'i eleştiren Erdoğan Alman gazetecilerin tepinmesine neden oldu.
İkinci Dünya savaşından bu yana İsrail'in kölesi durumunda olan Almanya'da devlet yönetimi ve medyası yahudilere teslim olmuş durumda..
Onlardan birisi olan Bild Erdoğan'a ilgili aşağıdaki haberi verdi..

Türkiye cumhurbaşkanı teröristlere 'rehine' dedi

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın (69) Berlin ziyaretinde skandal konuşması.

Türkiye Cumhurbaşkanı, 7 Ekim'de İsrail'de yaşanan Hamas katliamıyla ilgili tek kelime etmedi, teröristlerin katlettiği kadın, erkek, çocuk, bebek ve yaşlılarla ilgili ise tek kelime etmedi.

︎ Bunun yerine Erdoğan İsrail'e saldırdı: Gazze Şeridi'nden neredeyse kalmadı. "Her şey yerle bir edildi" diye iddia etti. Öldürülen 13 bin çocuk, kadın, yaşlıdan bahsediyoruz.”

Teröristleri mi öldürdünüz? Erdoğan'ın dünyasında yaşanmaz. Bunun yerine İsrail'i hastaneleri bombalamakla suçladı; Hamas'ın tünellerini ve terörist tesislerini kasıtlı olarak sivil tesislerin yakınına veya altına yerleştirdiğinden bahsetmedi.

Camiler ve kiliseler de yıkılacak. "Buna sessiz mi kalacağız? Peki sesimizi yükseltmezsek geriye dönüp sessizliğimizi nasıl değerlendireceğiz?" diye sordu Türk cumhurbaşkanı, Batı'nın İsrail'le dayanışmasını eleştirerek.

Erdoğan gazetecinin kritik sorularından şikayetçi oldu

︎ Fail ve mağdur – yer değiştirdi: Erdoğan, İsrail'in yakaladığı Hamaslı teröristleri “rehine” olarak tanımladı ve onları Gazze'ye kaçırılan sivillerle aynı kefeye koydu.

Erdoğan ayrıca medya haberlerini de eleştirdi ve "Sabahtan akşama kadar herkes Hamas'tan bahsediyor!" diyerek, teröristlerin İsrail'in askeri gücüyle karşılaştırılıp karşılaştırılamayacağını sordu. Elbette Hamas'ın İran gibi büyük bölgesel güçler tarafından desteklendiğinden bahsetmedi.

Basın açıklamalarının ardından Erdoğan, bir Alman gazeteciye saldırarak, kritik sorularından şikayetçi oldu. DPA muhabiri, diğer şeylerin yanı sıra, Erdoğan'ın İsrail ajitasyonunu sordu ve ardından gazetecinin başka sorular sorması gerektiğini söyledi.

Şansölye Olaf Scholz (65, SPD) daha başlangıçta arabuluculuk yapmaya çalıştı: "Sayın Başkan, bu çatışmaya ilişkin farklı -bazen çok farklı- görüşlere sahip olduğumuz bir sır değil." Bu da değişimi daha da önemli hale getiriyor.

Scholz, İsrail'in meşru müdafaa hakkına vurgu yaparak, sivil kurbanlardan Hamas'ın sorumlu olduğunu ve koruyucu bir kalkan olarak insanları istismar ettiğini açıkça ifade etti. Şansölyenin sade dili: Hamas Gazze halkını rehin tutuyor!

Erdoğan'ın Başbakanlık'taki yemeği - ne yazık ki doğru

Şansölyenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı davet etmesi acı verici ama başka yolu yok. 

Doğru: Şu anda onu dinlemek neredeyse dayanılmaz. Recep Tayyip Erdoğan, Hamas'ı "kurtuluş hareketi" olarak nitelendirdi. İsrail cumhurbaşkanıyla bağlantısını kesti ve Arap dünyasında Yahudi devletine karşı nefreti körüklüyor. Ve şimdi Türkiye Cumhurbaşkanı Berlin'e geliyor , Şansölye ile konuşuyor ve bu Cuma günü hükümet binasında onunla akşam yemeği yiyor. Cidden? Bu adam? Tüm zamanların arasında şimdi mi?

Şu anda Erdoğan gibi isimlerin yanında oturmak ne kadar zor olsa da maalesef böyle olmak zorunda. Küresel ilişkiler daha kafa karıştırıcı hale geldi ve eski ittifaklar dağılıyor. Batılı demokrasiler baskı altında ve birdenbire, aralarında Almanya'nın da bulunduğu zorlu yöneticilerle çalışmaya mecbur kalıyorlar . Açık konumlandırma gerektiren bir dünyada, ahlaki gri alana giderek daha fazla girmek zorunda kalıyoruz. Bu bizim hatamız. Ama sadece o değil.

Eğer Rusya'nın enerjisine bu kadar bağımlı olmasaydık şu anda Riyad'da gaz dilenmek zorunda kalmazdık. Eğer ekonomik olarak Çin'le bu kadar bütünleşmiş olmasaydık, onun başkanını daha az önemsemezdik. Eğer Hamas İsrail'e saldırmasaydı, Almanları terör örgütünün elinden kurtarmak için Katar Emiri'nin daha iyi bir şansa sahip olmasına ihtiyacımız olmayacaktı. 

Scholz "İsrail'in var olma hakkı inkâr edilemez" diyor; Erdoğan Gazze Şeridi'nin yok edilmesinden yakınıyor

Şansölye Olaf Scholz, akşam Berlin'de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul etti. Erdoğan, ortak bir toplantıda İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki eylemlerine yönelik eleştirisini yineledi. Scholz daha önce şunu vurgulamıştı: "İsrail'in var olma hakkı bizim için inkâr edilemez."
Reklamcılık


DTürkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berlin'de Şansölye Olaf Scholz (SPD) ile düzenlediği ortak basın toplantısında İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki eylemlerine yönelik eleştirilerini yineledi. Şansölye Scholz ile Başbakanlık'ta yaptığı görüşmeden önce, "Öldürülen 13.000 çocuk, kadın ve yaşlıdan bahsediyoruz" dedi. Ayrıca Gazze Şeridi'nden neredeyse eser kalmadı. “Her şey yerle bir edildi” diyor. Her ne kadar şu anda “herkes” Hamas'tan bahsetse de radikal İslamcı Filistin örgütünün askeri gücü İsrail'inkiyle kıyaslanamaz. Ortadoğu'daki çatışmanın çözümü için “1967 sınırları içinde iki devletli çözüm” gerekli görünüyor.

Erdoğan, federal hükümete ve Federal Başkan Frank-Walter Steinmeier'e, İsrail ile ateşkes sağlanması için Türkiye ile birlikte çalışmaya çağrıda bulunuyor. İsrail'i Filistinli "rehineleri" hapsetmekle suçluyor.

Orta Doğu ihtilafına ilişkin farklı görüşler göz önüne alındığında Scholz, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile doğrudan görüş alışverişinin önemini vurguladı. Scholz, "Sayın Başkan, çatışma konusunda çok farklı görüşlere sahip olduğumuz bir sır değil" dedi. "Tam da bu yüzden konuşmalarımız önemli; özellikle zor anlarda birbirimizle doğrudan konuşmaya ihtiyacımız var."

HABERVİTRİNİ ÖZEL HABERİDİR


 

Güncellenme Tarihi : 17.11.2023 22:09

İLGİLİ HABERLER