Gündem
  • 5.2.2021 15:08

Erdoğan : Amerika boğaziçi olaylarını kınamış, sana sen? Bizde senin zencilere yaptığını kınıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, protestolarla ilgili olarak Avrupa Birliği (AB) ve ABD'den gelen tepkileri eleştirdi.

Osman Kavala denilen kişinin karısı da yine aynı şekilde Boğaziçi'nde bu provokatörlerin yanında yer alan bir kadındır.

ABD'YE TEPKİ

Biz ülkemizi, nadide üniversitemizi, bunlara alın istediğiniz gibi karıştırın mı diyeceğiz? Amerika ve AB ne diyorlar? "Biz Boğaziçi'nde olanları kınıyoruz" Amerika'ya ben şunu söylerim, şurada seçim öncesinde Amerika'daki olaylardan demokrasi adına hiç utanç duymuyor musunuz? Oradaki olaylarda herkes birbirini nasıl tehdit etti, ırkçılıkta tavan yaptınız. Zenci vatandaşlarınızı, orada polisler nasıl yere yatırıp öldürdüler? Nasıl izah edeceksiniz?

Macron sesleniyor AB'den... Ya Macron sen önce sarı yelekliler meselesini hallet.

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Atlantic Council tarafından düzenlenen etkinlikte Türkiye’ye birçok konuda asılsız suçlamalar yöneltmesine ve "Türk askeri Libya'dan çıksın" sözlerine tepki gösterdi.

"Mali’de Çad’da kendisinin ne işi var?"

Erdoğan Macron'un "Türk askeri Libya'dan çıksın" sözleriyle ilgili "Macron bu işi öğrenemedi. Türkiye Libya'da keyfinden orada bulunmuyor. Türkiye bir yere gidiyorsa, barış için gidiyor. Bizim amacımız Libya halkının huzurunu temin etmektir. Libya bizi davet etti ve huzur için oradayız. Mali’de Çad’da kendisinin ne işi var?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit ailesine başsağlığı diledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Süleyman Demirel'in ailesine taziye dileklerini iletti.

Alınan bilgiye göre, Erdoğan, Suriye'nin El Bab kentinde el yapımı patlayıcının etkisiz hale getirilmesi sırasında meydana gelen patlama sonucu şehit olan Demirel'in ailesine başsağlığı mesajı gönderdi.

 

Güncellenme Tarihi : 5.2.2021 17:17

İLGİLİ HABERLER