Gündem
  • 24.2.2005 00:22

ERDOĞAN : BAŞ MÜZAKERECİ YAPACAĞIM KİŞİ AK PARTİ SAFLARINDAN AYRILACAK

ANKARA - Başbakan Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) ile müzakereleri yürütecek baş müzakerecinin kesinlikle AK Parti safından çıkacağını belirterek, ''Baş müzakereci siyasetçi olacak, ama kim olacak karar vermiş değiliz'' dedi.
     NTV'de soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, ''Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile yaptığınız görüşmede sıkıntı yaşandı mı?'' sorusuna Erdoğan, ''Bu ne benim ne Sayın Cumhurbaşkanımızın gündemi. Bu medyanın gündemi'' dedi.
     AB ile müzakereleri yürütecek baş müzakereci atanması konusunda Erdoğan, ''Olay, ismi atamakla bitmiyor. Biz adama iş uydurmak gayreti içinde olmayacağız. Bu işi alıp götürecek insanı tespit edeceğiz'' dedi.
     Baş müzakerecinin de üstünde, heyet başkanı Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün bulunduğunu belirten Erdoğan, baş müzakerecinin, Gül'ün yükünü almak için tespit edileceğini söyledi.
     Başbakan Erdoğan, dokunulmazlık ve türban konusunda Anayasa değişikliği hazırlığı olup olmadığı sorusunu yanıtlarken, öğrencilerle ilgili düzenlemeyi af olarak görmenin yanlış olduğunu kaydetti.
     Bunun geçmişten bugüne kadar 10 kez yapıldığını, o zamanlarda ses çıkmadığını belirten Erdoğan, ancak böyle bir düzenlemeyi AK Parti yapınca bazı çevrelerde sesler çıkmaya başladığını söyledi.
     Dokunulmazlık konusunda CHP'nin samimi olmadığını ifade eden Erdoğan, CHP'den, bu konuyu görüşmek üzere TBMM Uyum Komisyonu'na üye göndermesini istediklerini, ancak CHP'nin üye göndermediğini belirterek ''Bu konuyu bu kadar gündemde tutmanın çok önemli bir yeri var. Bu siyaseti yozlaştırmaktır, siyaset kurumunu aşındırmaktır, siyasetçinin prim yapmasını engellemektir''dedi. Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:09

İLGİLİ HABERLER