Gündem
  • 29.4.2006 00:04

ERDOĞAN: ''HİÇ BİR ÜLKE TEK BAŞINA TERÖRLE MÜCADELE EDEMEZ''

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Teröre karşı verdiğimiz mücadelenin en anlamlı yanı, uluslararası ortak mücadele platformunu oluşturmamızdır. Hangi ülke kalkıp da 'ben terör ile mücadele ederim, terörü başarırım' diyorsa, sadece kendini aldatır'' dedi.
     Sait Halim Paşa Yalısı'nda, Alman işadamlarının da yer aldığı ''UBS Wealth Management Gala Yemeği''nde konuşan Erdoğan, BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın önderliğinde başlatılan Medeniyetler İttifakı projesine değinerek, şu ana kadar iki zirve yapıldığını, iki zirve daha yapılmasının planlandığını söyledi.
     Erdoğan, bu zirvelerin sonunda hazırlanan raporun BM'ye sunulacağını ve daha sonra dünyaya takdim edileceğini kaydetti.
     Çatışma eylemlerinin tehlikeli boyutlar kazandığı günümüz dünyasında birlikte hareket etmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç bulunduğunu dile getiren Erdoğan, ''Teröre karşı verdiğimiz mücadelenin en anlamlı yanı, uluslararası ortak mücadele platformunu oluşturmamızdır. Hangi ülke kalkıp da 'ben terör ile mücadele ederim, terörü başarırım' diyorsa, sadece kendini aldatır'' dedi.
     Erdoğan, dünyanın şu anda en güçlü ülkesinin ABD olduğuna, en güçlü korunaklara Pentagon'un sahip bulunduğuna, terörün 11 Eylül'de Pentagon'u da vurduğuna dikkati çekerek, ''Öyleyse yapılması gereken uluslararası dayanışmadır'' dedi.
     Afganistan'da onun için koalisyon istendiğini, bunun sadece Afganistan için değil, Türkiye için de geçerli olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''Şu anda Türkiye terörle mücadelenin içerisinde. Terörden yana bizim de ciddi sıkıntılarımız var. Onun için de uluslararası dayanışmayı sürekli arzuluyoruz. Talebin geldiği yere tüm gücümüzle ulaşmaya çalışıyoruz. Geniş Ortadoğu ve Kuzey Afrika projesine bundan dolayı girdik. Daha ileri demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, özgürlükler için girdik. Oradaki insanların yaşam standartlarını yükseltmek için girdik. Onun için ortak üyelik teklifini kabul ettik. Sonuna kadar da bu konuda elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Elimizden gelen katkıyı sağlayacağız.''
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:37

İLGİLİ HABERLER