Erdoğan, Merz ve Rutte ile İran'ı görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Şansölyesi Merz ile telefonda görüştü. Görüşmede, İran’a yönelik saldırılar ve sonrasındaki çatışmalı süreç ele alındı. Erdoğan bölgemizdeki çatışmaların bölgesel ve küresel güvenliği olumsuz etkilediğini belirtti. Öte yandan Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile telefonda görüştü. Görüşmede, NATO'nun gündemindeki hususlar, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Şansölyesi Friedrich Merz ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Görüşmede İran’a yönelik saldırılar ve sonrasındaki çatışmalı süreç ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bölgemizdeki çatışmaların bölgesel ve küresel güvenliği olumsuz etkilediğini belirtti.
Erdoğan, bölgede kalıcı sükuneti sağlamak için barış odaklı temasları artırmanın ve tarafları diyalog zeminine dönmeleri için teşvik etmenin mühim olduğunu da ifade etti.
NATO İLE KRİTİK TEMAS
Erdoğan ayrıca NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Görüşmede, NATO’nun gündemindeki hususlar, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.
Erdoğan, Türkiye’nin bölgemizdeki çatışmalı süreci hassas bir şekilde takip ettiğini, kalıcı ve sürdürülebilir barış için diplomasiye fırsat verilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi ile ilgili hazırlıkların sürdüğünü, Türkiye’nin zirveye layıkıyla ev sahipliği yapacağını ifade etti.
Görüşmede, NATO Genel Sekreteri Rutte de NATO olarak 360 derece bakış açısıyla müttefiklerin güvenliğinin teminine katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti.
Güncellenme Tarihi : 2.3.2026 20:20