Gündem
  • 9.7.2021 17:18

Erdoğan muhalefeti Sedat Peker üzerinden vurdu!.. Organize suç örgütü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentteki temasları kapsamında katılacağı toplu açılış töreninde, geçmişten bugüne kapsamlı muhasebeyi Diyarbakırlılarla paylaşacağını belirtip, şöyle konuştu:

"Sevgili gençler, kardeşlerim, burada öncelikle bir hususu açıklığa kavuşturmakta fayda görüyorum. Bugün biz Diyarbakır'a sadece açılış ve ziyaret yapmak için gelmedik. Biz bugün buraya aynı zamanda Diyarbakır'ı dinlemek, Diyarbakırlılarla istişare etmek, Diyarbakırlı olan kavlimizi yenilemek için geldik. Sizlerin görüşlerine, sizlerin değerlendirmelerine büyük önem veriyorum. Şehre geldiğimiz andan itibaren bize büyük bir teveccüh gösteren tüm Diyarbakırlı vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Artık 20 yılı bulan bu zorlu yolculuğumuzda, dava arkadaşlarımızdan vefat edenler olduğu gibi bölücü terör örgütü tarafından kalleşçe şehit edilenler de var. Diyarbakır eski gençlik kolları başkanımız Yunus Koca iş yerinde, Dicle ilçe başkanımız Derya Aktent 10 Ekim 2016 tarihinde iş yerinde, Lice başkan yardımcımız Orhan Mercan 30 Haziran 2017 tarihinde evinin ve evlatlarının gözü önünde hainler tarafından alçakça şehit edildi. Gerek terörle mücadele sırasında gerek millet ve memleket yolunda şehit düşen tüm kahramanları rahmetle yad ediyorum. Biz onların samimiyetine, gayretine, yiğitliğine şahidiz. Bu kardeşlerimiz Allah yolunda öldüler ve şehit oldular. Biz onların millet ve ümmet için çarpan yüreklerinin büyüklüğüne şahidiz. Şehitlerimizin kanları pahasına bize emanet ettiği sancağı namusumuz bilip biz de canımız pahasına koruyacak daha da yücelteceğiz. Ne 40 yıllık siyasi hayatımızın herhangi bir safhasında ne de 20 yıla varan AK Parti döneminde teröre, şiddete, zorbalığa asla teslim olmadık."

'ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNDEN MEDET UMMAYA BAŞLADILAR'

Konuşmasında muhalefete eleştirilerde de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Milli iradeyi savunmak için gerektiğinde bedel ödedik. Sıkıntı çektik ama zalimler karşısında hiçbir zaman başımızı eğmedik. Kefenimizi giyerek çıktığımız bu kutlu yolda bize, milletimize ve ülkemize kefen biçenlere inat Allah'a hamdolsun, dimdik yürüyoruz. Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmamak için gece gündüz çalışıyor, mücadele edip gayret gösteriyoruz. Biz, vesayet odaklarının gölgesinde değil gece karanlığında seccadesini gözyaşları ile ıslatan pir-i fanilerimizin dualarıyla yürüyoruz. Biz sırtımızı başkaları gibi şu veya bu terör örgütüne değil Rabb'imizin takdirine, halkın iradesine yaslıyoruz. Biz gücümüzü başkaları gibi silahtan, şiddetten değil 40 yıldır yanımızda dağ gibi duran aziz milletimizden alıyoruz. Ülkemize yönelik yurt dışı mahreçli planların yeniden devreye alındığını görüyoruz.

Başını CHP'nin çektiği her kesim, dozunu biraz daha yükselttiği nefret söylemleriyle bu kirli plana destek veriyor. Dikkat ederseniz son günlerde CHP'li siyasetçilerin artık hezeyana varan beyanlarında çok ciddi bir artış yaşanıyor. Nasıl 17-25 Aralık girişiminde FETÖ'cülerin sözcülüğünü yapmışlarsa şimdi de organize suç örgütlerinden, karanlık sosyal medya mecralarında medet ummaya başladılar.

Ülkeler arasında imzalanan rutin iş birliği protokollerini bile istismar edebilecek kadar muvazeneyi kaybettiler. Kulaklarına ne fısıldanırsa ajans önlerine ne koyarsa Türkiye düşmanları bunlara ne telkin ederse onları söylemeyi siyaset zannediyorlar. Kimi taşeron basın yayın organlarını da yedeklerine alarak AK Parti'ye, 'Cumhur İttifakı'na ve siyaset kurumuna yalan ve çarpıtma üzerine kurulu bir psikolojik harekat yürütüyorlar.

Parti teşkilatlarını saran taciz, tecavüz, hırsızlık, yolsuzluklarla cesaretle yüzleşmek yerine kendi pisliklerini bize bulaştırmaya çalışıyorlar."

'ÜLKEMİZİN DERTLERİNE DERMAN OLACAK TEK SÖZLERİ YOK'

"Bir insanın kalbinde ve kafasında ne varsa dil onu söyler" diyerek, gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"İşte siz az önce Kayahan'ın sanki bizim için bestelediği parçayı okudunuz. Ya siz ne güzel gençlersiniz. Teşkilat olarak biz de Diyarbakır ile hamdolsun bir başka memnuniyet duyuyoruz. Gençler; içeride kin, nefret, husumet varsa söylem de nefreti besler, siyaseti zehirler ama insanın içinde aşk varsa samimiyet varsa hoşgörü varsa dürüstlük varsa bu, yaptığı işten kullandığı dile kadar her şeyine akseder. Anneler, CHP ve şürekasına baktığımızda bu sözün hikmetini daha iyi kavrıyoruz. Demokrasimizi güçlendirecek, insanımızın kardeşliğini perçinleyecek, ülkemizin dertlerine derman olacak tek bir sözleri yok. Sadece milletten ve milletin değerlerinden kopuk değiller, ülkenin ve bölgenin gerçeklerinden habersizler. Şimdi yeni bir adım atıyorlar. Neymiş? 'Doğu Masası', 'Doğu Projesi'. Ya neredeydiniz bugüne kadar? Biz bugüne kadar ne Doğu'dan koptuk ne Güneydoğu'dan koptuk. Bölücü örgütün bu topraklara yaşattığı yıkımdan, işlediği cinayetten, akıttığı kan ve gözyaşından habersizler. Kol kola girdiği örgütün güdümündeki partinin, bölge insanının umutlarına verdiği zarardan habersizler. Evladını Kandil'deki terör baronlarına kaptıran anaların dinmeyen yürek sızısından habersizler. Ülkemiz sınırları içinde ve dışarıda yürütülen mücadelenin büyüklüğünden habersizler. Kafalarına geçirdikleri at gözlüklerinden sadece kendi sığ dünyalarını görüyorlar, çıkarlarından başka hiçbir şeyi umursamıyorlar. Muhalefetin içinde bulunduğu siyasetsizlik cenderesi, AK Parti olarak bizim yükümüzü daha da ağırlaştırıyor."

 

Güncellenme Tarihi : 9.7.2021 17:24

İLGİLİ HABERLER