Gündem
  • 14.1.2022 14:50

Erdoğan Türkiye'nin ilk istihbarat gemisini denize indirtti

Başkan Erdoğan bir ilke imza atıyoruz diyerek duyurdu! 3 savaş gemisi aynı anda inşa ediliyor..

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Test ve Eğitim Gemisi TCG Ufuk’un Hizmete Giriş Töreni'nde açıklamalarda bulundu. "Ufuk Gemimizin Milli İstihbarat Teşkilatı'na hayırlı olmasını diliyorum." diyen Başkan Erdoğan, Milli Savunma Sanayii alanında yapılan yatırımlara dair de önemli mesajlar verdi. Bir ilke imza atıyoruz diyerek duyurduğu müjde de ise Erdoğan: 3 savaş gemisini aynı anda inşa ediyoruz" ifadelerini kullandı. İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

Türkiye'nin ilk milli istihbarat gemisi olma özelliği taşıyan test ve eğitim gemisi TCG Ufuk, düzenlenen törenle Deniz Kuvvetleri'ne teslim edidi.

TCG Ufuk'un hizmete açılış töreninde Başkan Erdoğan açıklamalarda bulundu

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Ufuk Gemimizin Milli İstihbarat Teşkilatı'na hayırlı olmasını diliyorum.
Türkiye gerçekleştirdiği savunma sanayi alımları sayesinde, bölgesinde oyun kuran bir ülke konumuna ulaştı. Masum ve mazlum halklar arasında umut haline geldi. Türkiye bunları savunma sanayisinde elde ettiği gelişime borçludur. İnsansız Hava araçlarından gemilerimize kadar, milli olarak geliştiriyor ve kullanıyoruz.

Savunma sanayi ihracatımızın bu yıl sonunda 4 milyar doları aşmasını bekliyoruz. Araştırma geliştirme yatırımlarımızı artırarak, yüksek teknoloji gerektiren sistemlere ağırlık veriyoruz. Bir yandan da gözümüz uzayda. Gerek fırlatma sistemleri, gerek uydu sistemleri olmak üzere, gözümüz yükseklerde.


Mavi vatanın güvenliği için milli gemilerimizi kendimiz üretebiliyoruz. Bu konuda yüzde 70 yerlilik oranına ulaştık. Ayrıca envanterimizde bulunan birçok deniz aracımız son teknoloji eklenerek restore ediliyor.

10 ÜLKE ARASINDA YER ALIYORUZ
Ülkemiz hali hazırda bir savaş gemisini milli olarak hazırlayabilen 10 ülke arasında yer alıyor. Bu başarıda bakanlıklarımızın ve savunma sanayi başklanlığımızın yanı sıra Genel Kurmayımızın, kobilerimizin üniversitelerimizin büyük payı vardır. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Kendi ihtiyacımızın dışında başka ülkelere de botlar yapıyoruz. şimdiye kadar 25 ülkeye 180 platform ihrcat ettik.

Dikey atım sistemini bugüne kadar dışarıdan alıyorduk, artık ve milli olarak kendimiz üretiyoruz. Atmaca gemi savar füzemiz, radarlarımız, savaş yönetim sistemlerimizi artık kendimiz tasarlayıp üretiyoruz.

BİR İLKE İMZA ATIYORUZ
Yeni tip denizaltılarımızla, denizde çok daha güçlü ve caydırıcı olacağız. 3 uçak gemimizi aynı anda inşa ederek bir ilke imza atıyoruz.

Güncellenme Tarihi : 14.1.2022 14:57

İLGİLİ HABERLER