Gündem
  • 7.8.2024 20:54

Erdoğan Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro ile görüştü

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail zulmüne karşı Venezuela’nın Filistin’e yönelik desteğini ise takdirle karşıladığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diplomasi trafiğini sürdürüyor..

Bu kapsamda Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine ülkede yapılan seçimlere değinerek başladı.

Üçüncü kez Venezuela Cumhurbaşkanı seçilen Maduro'yu tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'ye de değindi.

"VENEZUELA'NIN FİLİSTİN'E DESTEĞİNİ TAKDİRLE KARŞILIYORUZ"

Son dakika haberine göre, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail zulmüne karşı Venezuela’nın Filistin’e yönelik desteğini ise takdirle karşıladığını belirtti.

Görüşmeye ilişkin İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Türkiye ile Venezuela ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Venezuela’daki seçimlerin hayırlara vesile olması temennisini dile getirirken, Türkiye’nin Venezuela’daki diyalog sürecine destek vermeye devam edeceğini, Venezuela halkına huzur, refah ve esenlik dileklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail zulmüne karşı Venezuela’nın Filistin’e yönelik desteğini ise takdirle karşıladığını belirtti.

ÜÇÜNCÜ KEZ CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİ

Venezuela'da 28 Temmuz'da devlet başkanı seçimleri düzenlenmişti.

Ulusal Seçim Konseyinin açıkladığı sonuçlara göre Nicolas Maduro, yüzde 51,20 ile devlet başkanı seçimini üçüncü kez kazanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 7.8.2024 20:55

İLGİLİ HABERLER