Gündem
  • 27.8.2021 21:42

Erdoğan'dan Bosna'da önemli açıklamalar

Başkan Erdoğan Bosna Hersek'te duyurdu! Kabil'deki terör saldırısında ölü sayısı 170'e yükseldi..

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'te Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Zeljko Komşiç ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Afganistan'daki gelişmelere değinen Erdoğan, "Maalesef Afganistan'la birlikte yeniden dünya ayrı bir yere kilitlenmiş vaziyette. Az önce aldığım bilgilerle ölü sayısı 170'i buldu" açıklamasında bulundu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'te Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Zeljko Komşiç ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

'Bu ziyaretimiz yıl içindeki 3. görüşmemizi teşkil ediyor. Temaslarımızdaki bu sıklık ilişkilerimize verdiğimiz kıymetin somut göstergesidir. Burada kendimizi evimizde hissediyoruz. Bosna Hersek'in milletimizin gönlünde ayrı yeri var. Yangın ve sel felaketlerimde gelen dayanışma mesajları milletimizin sevgimizin karşılıksız olmadığının göstergesidir.

AFGANİSTAN'DAKİ TERÖR SALDIRISI
Afganistan'daki ölü sayısı 170'i buldu. Taliban'ın Afganistan'da bundan sonraki süreçte ne yapacağı çok büyük önem arz etmektedir.

Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle tamamladığımız görüşmede işbirliğimizi daha da geliştirmek, bu vesileyle geleceğe yönelik neler yapabileceğimizi konuşma fırsatı bulduk. Bölgede hem siyasi hem ekonomik hem de beşeri bağları kuvvetlendirecek bu barış projesinin icrasında daha da süratlenmemiz gerektiği konusunda mutabık kaldık. Sanayi, turizm, hayvancılık sektörlerindeki işbirliğimizi daha da geliştirmek istiyoruz.''

AFGANİSTAN'DAN TAHLİYELER
Sivillerimizi ülkemize taşıdık. Şu anda az sayıda teknik elemanımız bulunuyor. Bunun dışında tüm ekiplerimizi çekmiş bulunuyoruz.

Ayrıntılar geliyor....

Güncellenme Tarihi : 27.8.2021 21:50

İLGİLİ HABERLER