Gündem
  • 14.6.2024 18:08

Erdoğan'dan G7'de diplomasi trafiği!

Dünyanın en büyük 7 ekonomisinden oluşan G7 ülkelerinin liderleri, bu yıl dönem başkanı İtalya'nın ev sahipliğinde Puglia bölgesindeki Borgo Egnazia'da bir araya geldi. Dün başlayan ve 3 gün sürecek zirveye özel davetli olarak katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya’da Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan görüşmede, İsrail’in Filistin topraklarında uyguladığı soykırım politikalarına İslam Dünyası’nın birlik içinde karşı koymasının önemli olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan temasları kapsamında ayrıca ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü.

Zirveye ABD, Japonya, Kanada, Almanya, Fransa, İtalya ve İngiltere liderlerinin yanı sıra Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen katılıyor. İtalya'nın daveti üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı zirvede Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ile Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Arjantin, Brezilya, Hindistan, Ürdün, Kenya, Moritanya, Tunus'un devlet ve hükümet başkanları da yer alacak.

G7 Liderler Zirvesi'nde yüksek düzeyli oturuma katılmak üzere İtalya'da bulunan Recep Tayyip Erdoğan, liderlerle bir dizi ikili görüşme de gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika ve Akdeniz-Yapay Zeka ve Enerji Konulu G7 Yüksek Düzeyli Oturumu'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere bulunduğu İtalya'daki Borgo Egnezia'da temaslarına başladı.

Son dakika... G7de diplomasi trafiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya'da düzenlenen G-7 Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile sohbet etti.
 
 Son dakika... G7de diplomasi trafiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden ile görüştü
 

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, zirveye gelen liderleri tek tek karşıladı.

Son dakika... G7de diplomasi trafiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan da zirveye gelişinde Meloni ile tokalaştı ve basın mensuplarına poz verdi.

Son dakika... G7de diplomasi trafiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden ile görüştü

Oturum öncesi bir dizi ikili görüşme gerçekleştiren, Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirveye katılan Ürdün Kralı 2. Abdullah ile ayaküstü sohbet etti.

G7 zirvesinden dikkat çeken kareler

G7 zirvesinden dikkat çeken kareler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G7 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere bulunduğu İtalya'nın Puglia bölgesindeki Borgo Egnezia'da Afrika ve Akdeniz-Yapay Zeka ve Enerji Konulu G7 Yüksek Düzeyli Oturumu'na katıldı.

Oturumda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağında Ürdün Kralı II. Abdullah, solunda ABD Başkanı Joe Biden yer aldı. Erdoğan, oturum başlamadan önce Biden, Kral II. Abdullah, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile sohbet etti.

İşte dünyanın dakika dakika takip ettiği zirveden dikkat çeken kareler...






Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya’da Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in Filistin topraklarında uyguladığı soykırım politikalarına İslam Dünyası’nın birlik içinde karşı koymasının önemli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de acil ve kalıcı ateşkes sağlanmasının ve insani ihtiyaçlar için bölgeye gönderilen yardımların kolaylıkla Filistinlilere ulaştırılmasının birincil gündem başlığı olarak ele alınıp bunlar için çaba sarf etmek gerektiğini ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 14.6.2024 18:17

İLGİLİ HABERLER