Gündem
  • 4.12.2021 16:09

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun TÜİK ziyaretine eleştiri

TÜİK'in kendisini kabul etmemesi üzerine bina önünde açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir insan, davet edilmediği yere gidemez." dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Türkiye İstatistik Kurumu'nu (TÜİK) ziyaret etmek istediklerini söyledi.

TÜİK'e gerçekleştirmek istedikleri ziyaretin ardından kendilerine randevu verilmediğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, aynı gün 'Saat 11.00'de TÜİK'teyiz.' diyerek kurum binasının önüne gitti.

İçeri alınmamaktan şikayetçi olan Kılıçdaroğlu'na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan eleştiri geldi.

KILIÇDAROĞLU'NA TÜİK ELEŞTİRİSİ

Bugün Siirt'te toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun davet edilmediği yere gitmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçtiğimiz gün randevu falan almadan TÜİK'e gitmek istedi. TÜİK de buna randevu vermedi. Gittiler, TÜİK önünde bir genel başkan orada gösteri yapıyor. İnsan utanır. Bir insan, davet edilmediği yere gidemez. Devletin bu kurumları, senin şamar oğlanın değil. Buralar ciddi kurumlardır, senin gibi ciddiyetsiz değil." dedi.

"HANİ BAĞIMSIZ DEĞİLDİ, BAK SANA RANDEVU VERDİ"

Kılıçdaroğlu'nun devlet kurumlarını taraflı olmakla suçlamasına karşın, "Maalesef ana muhalefetin başında bir zat var. Bu zat, Merkez Bankası'ndan randevu istiyor. Merkez Bankası ona göre bağımsız değil ya, Merkez Bankası bu beyefendiye randevu veriyor. Gidiyorlar, Merkez Bankası'ndan brifing aldıktan sonra dışarı çıkıp Merkez Bankası'nın aleyhinde konuşuyor. Hani bağımsız değildi? Bak sana randevu verdiler. Fakat bunlarda edep, adab yok." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜİK'in de bağımsız olduğuna vurgu yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun TÜİK ziyaretiyle ilgili açıklamalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne oldu, randevusuz olarak gidip kapıda gösteri yaptılar. Bak Bay Kemal, bundan sonra da devletin kurumlarına böyle randevusuz gidilmeyeceğini öğren. Sen terör örgütleriyle omuz omuza gidebilrisin. Onlara randevusuz da gidebilirsin ama buralara öyle gidemezsin, gidemeyeceksin de... Devletin kurumları zaten yapması gereken açıklamaları yapıyorlar. Biz dimdik ayaktayız, yeter ki siz bu gücü verin, biz de bu yola devam edelim." açıklamasında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 4.12.2021 15:15

İLGİLİ HABERLER