Gündem
  • 22.7.2021 09:19

Erdoğan'ın MHP hassasiyeti

 Hürriyet Gazetesi'nde Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın son Kıbrıs gezisle ilgili ilginç bir yazı kaleme aldı..
Selvi şöyle yazdı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 2 günlük Kıbrıs programından ve dönüşte yaptığımız ‘soru-cevap’tan edindiğim izlenimleri paylaşmak istedim.

SEÇİM YASASI

Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Kanunu ile ilgili çalışmalar sürüyor. Seçim barajı düşürülüyor. MHP’nin ittifak halinde seçim barajının farklı olması ve daraltılmış bölge konusunda çekinceleri olduğu biliniyor. MHP ittifak halinde ayrı bir seçim barajı getirilmesini istiyor. Dar bölge zaten gündemde değil ama daraltılmış bölge için 6-7 milletvekiline göre değil, en az 10 milletvekiline bölünecek şekilde uygulanmasını istiyor. Ama benim asıl dikkat çekmek istediğim nokta orası değil. Erdoğan’ın Cumhur İttifakı konusundaki hassasiyeti. Erdoğan seçim yasasıyla ilgili soruya, “Ama nihai olarak şunu söyleyeyim; Cumhur İttifakı’nın mutabakatı olmadan bizim tarafımızdan bir karar açıklanmaz. İttifakı sağlayıp ondan sonra açıklamamızı inşallah yapmış olacağız” dedi.

Seçim yasasıyla ilgili son durumu soracak olursanız, ittifak olursa çıkar, ittifaksız çıkmaz.

SOYLU İLE CUDİ’DEN AFRİN’E

HER yılbaşı gecesinde ya da her bayram sabahında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu mutlaka arıyorum. Bu bizim geleneğimiz oldu. Çünkü Soylu, İçişleri Bakanı olduğu günden beri tek bir yılbaşını ya da bayramı evinde geçirmedi. Her bayramda, yılbaşında mutlaka sınır bölgesindeki bir üste güvenlik güçleriyle birlikte oluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da mutlaka telefonla bağlanıp, Mehmetçikle bayramlaşıp, onlara moral veriyor. Ben de bunu kamuoyuna yansıtmak istiyorum.

Süleyman Soylu, “Sel bölgesinden Cudi’ye geçtim” diye söze başladı. “Şırnak, Afrin ve Azez’i ziyaret ettikten sonra şimdi tekrar sel bölgesine dönüyorum” dedi.

Güncellenme Tarihi : 22.7.2021 09:32

İLGİLİ HABERLER