Gündem
  • 30.3.2011 15:58

ERGENEKON'DA İLAHİYATÇI DALGASI!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Ergenekon" soruşturması kapsamında Zirve Yayınevi cinayetine ilişkin bugün yapılan çalışmaların arama mahiyetinde olduğunu belirterek, "Gözaltı şeklinde değil" dedi.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla polis İstanbul, Ankara, Adana, Konya, Trabzon, Malatya ve Antalya’da harekete geçti. İstanbul’da Prof. Dr. Zekeriya Beyaz’ın evinde arama başlatıldı. Beyaz’ın evindeki aramanın nedeninin misyonerlik çalışmaları olduğu öğrenildi.
Öte yandan Ankara’da ise yazar Abdurrahman Küçük’ün ve Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Filiz’in evi aranıyor.
Konya’da Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski dekanı emekli Prof. Dr. Mehmet Aydın’ın evinde arama yapıldı.

Zirve Yayınevi’ne yönelik ilk düzenlenen ilk ergenekon dalgasında 9 kişi gözaltına alınmış bu kişilerden 7’si tutuklanmıştı.

BEYAZ'IN KOMŞUSU ŞAHİT

"Ergenekon" soruşturması kapsamında Prof.
Dr. Zekeriya Beyaz’ın evinde yapılan aramaya şahit olarak katılan komşusu Metin Erzen, Beyaz’ın hazırladığı kitaba ilişkin hemen hemen bütün belgelerin
alındığını söyledi.

Prof. Dr. Beyaz’ın 18 yıllık komşusu olan ve aramalara "şahit" sıfatıyla katılan Erzen, basın mensuplarının soruları üzerine, sabah saat 08.00
sıralarında polisin kapısını çalarak aramaya şahitlik etmesi için evde bulunması gerektiğini söylediğini anlattı.

Zekeriya Beyaz’ın durumunun iyi olduğunu, polislerin çok kibar davrandıklarını, belgeleri, taslakları, hard diskleri incelediklerini belirten
Erzen, Beyaz’ın 13 numarada bulunan evindeki aramaların tamamlandığını, 8. numarada home ofis olarak kullandığı yerdeki aramaların sürdüğünü kaydetti.

Erzen, bir işinin çıkması nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığını, ancak yerine ağabeyi Mucip Erzen’in aramalara katıldığını söyledi.

Bir gazetecinin "Fethullah Gülen ile ilgili kitaba ilişkin mi arama yapılıyor?" diye sorduğu Erzen, "Evet, onunla ilgili. Hemen hemen bütün belgeler alındı. Zirve ve Fethullah Gülen ile ilgili toplanan şeyler sanırım"
dedi.

Erzen, aramaya 15-20 kadar polis katıldığını bildirdi.

Bu arada, kısa bir süre pencereye çıkan Zekeriya Beyaz, dışarıda aramayı izleyen basın mensuplarına el salladı.

Arama sırasında CNN Türk'e konuşan Beyaz da, 'Arama misyonerlikle ilgili çalışmalarım hakkında' dedi.

Prof. Beyaz, SKY TÜRK'e yaptığı açıklamada ise sabah saatlerinde polisin evine geldiğini söyledi.

Polislerin daha önce yaptığı misyonerlik karşıtı konuşma ve konferanslar hakkında sorular sorduğunu söyleyen Prof. Beyaz, aramanın halen devam ettiğini ifade etti.

Fethullah Gülen ve Said-i Nursi'nin politik etkileri ve Türkiye'ye zararları hakkında bir kitap yazdığını belirten Prof. Beyaz, "Şimdi bu kitabın belge ve dokümanlarını topluyorlar'" dedi.

PROF. DR. KÜÇÜK:"SORUŞTURMADA ADI GEÇENLERLE BENİM UZAKTAN YAKINDAN İLGİM YOK"

Ergenekon soruşturması kapsamında evinde arama yapılan Prof. Dr. Abdurrahman Küçük, "Benim bu tür olaylarla ilgili uzaktan yakından ilgim yok" dedi.

Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin sabah saatlerinden itibaren evinde arama yaptığı Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Küçük, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda evinde arama yapıldığını belirten Küçük, "Malatya’daki cinayetle ilgili olarak arama kararı var. Kitaplara, dergilere, bilgisayar kayıtlarına bakıyorlar. Benim bu tür
olaylarla ilgili uzaktan yakından ilgim yok" diye konuştu.

Kendisinin bilim adamı olarak misyonerlik konusunda araştırmalar yaptığını ve kitaplar yazdığını söyleyen Küçük, "Zirve Yayınevi cinayetinde adı geçenlerle bir ilgim yok. Onları ne tanırım ne de telefonla konuştum"
ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE DİNLER TARİHİ DERNEĞİ’NDE DE ARAMA
"Ergenekon" soruşturması kapsamında incelenen Zirve Yayınevi cinayetine ilişkin olarak, evinde arama yapılan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Küçük’ün başkanı olduğu belirtilen Türkiye Dinler Tarihi Derneği’nde de arama yapıldığı
bildirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,
soruşturma kapsamında, Prof. Dr. Küçük’ün başkanı olduğu belirtilen Türkiye
Dinler Tarihi Derneği’nin Necatibey Caddesinde bulunan adresinde arama
başlattı.

Öte yandan Prof. Dr. Küçük’ün Eryaman’daki evinde yapılan arama ise
sürüyor. Aramaya, Küçük’ün oğlu ve avukatları da eşlik ediyor.


ADANA’DA İLAHİYATÇI DOÇ,DR, ALBAYRAK’IN EVİNDE ARAMA

MALATYA’da gerçekleşen ve Ergenekon Davası ile birleştirilen Zirve Yayınevi baskını soruşturması kapsamında Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi 45 yaşındaki Doç. Dr. Kadir Albayrak’ın evinde ve üniversitedeki odasında arama başlaıldı.
Soruşturma kapsamında arama yapılan 7 ilden biri olan Adana’da, polis, sabah erken saatte ÇÜ İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Dinler Tarihi Anabilim Dalı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Kadir Albayrak’ın evine gitti. İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin arama izniyle gerçekleşen operasyonda, ilk olarak Doç. Dr. Albayrak’ın evinde arama yapıldı. 3 çocuk babası Doç. Dr. Albayrak’ın evindeki aramanın ardından, polisler, ÇÜ’deki ofisine geçip, burada arama başlattı. Elde edilecek delillerin İstanbul’a gönderileceği, şimdilik gözaltı kararı olmadığı belirtildi.

Türkiye Dinler Tarihi Derneği ve Dünya Dinler Tarihi Derneği (International Association for the History of Religions) üyesi olan Doç. Dr. Albayrak’ın ’Keldaniler ve Nasturiler’, ’Bogomilizm ve Bosna Kilisesi’, ’Başlamayan Diyalog’, ’Hz. İsa Hz. Muhammed´i Müjdeledi mi?’, ’Adana´da Kiliseler ve Hıristiyanlaşma Olgusu’ adlı kitapları bulunduğu, kitaplarında misyonerlik ve misyonerler konularını ele aldığı belirtildi.
Doç. Dr. Albayrak ’Dinler Tarihi’, ’Mukayeseli Halk İnançları’, ’Dinler Arası Diyalog’, ’Karşılaştırmalı Dinler Tarihi’, ’Dinler Tarihi Metodolojisi’, ’Dinler Arası İlişkiler ve Diyalog İmkânları’ dersleri veriyor.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 18:59

İLGİLİ HABERLER