Gündem
  • 9.10.2024 11:45

Ermenistan Filistin Devleti'ni tanıdı

Ermenistan Filistin Devleti'ni tanıyor 

Ermenistan ve Filistin, İsrail'in zor bir dönemde diplomatik ilişkilerini resmileştirdi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ve Filistin Yönetimi Başbakanı Muhammed Mustafa, Ermenistan ile Filistin arasında diplomatik ilişkilerin kurulması için ortak bir bildiri imzaladılar. 21 Haziran'da Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Filistin devletini resmen tanıdı ve Ermenistan bu adımı atan 149. ülke oldu.

Ermenistan-Filistin diplomatik ilişkilerinin resmileşmesi, İsrail Devleti açısından karmaşık bir döneme denk geliyor.

Ermenistan ve Filistin arasında resmi diplomatik ilişkilerin kurulması, İsrail'in şu anda Yahudi devletine karşı savaşan İran destekli terörist grupları rayından çıkarma umuduyla Hizbullah terörist lideri Hasan Nasrallah'ı ortadan kaldırdığı bir zamanda gerçekleşiyor. Birçok kişi, Ermenistan'ın Filistin ile diplomatik ilişkiler kurmasını, Hamas, İslami Cihad ve diğer İran destekli terörist gruplara İsrail'e karşı şiddetli bir mücadeleyi sürdürmeleri için nefes alma alanı sağlamak amacıyla tasarlanmış bir hamle olarak görebilir.

Konuşurken, bu terörist gruplar İsrail'e saldırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta, Irak'taki İran destekli terörist gruplar Eilat'a saldırdı. Bu, Yemen'deki Husilerin Tel Aviv'e yönelik bir saldırının sorumluluğunu üstlenmesinden ve Hizbullah'ın bir hafta önce ülkenin daha önce roket ateşi altında olmayan bölgelerini hedef alan bir dizi füzeyi merkezi İsrail'e yağdırmasından sonra geldi. Bunlar arasında Netanya, Kfar Yona ve Even Yehuda da vardı. Böyle bir zamanda, Ermenistan'ın Filistin'i tanıması terörizm için bir zaferdir.

Filistin Yönetimi, İsrail'e karşı savaşan İran destekli terörist gruplarla aynı olmasa da, Filistin Yönetimi'nin bu gruplara duygusal destek verdiğini hatırlamak kritik önem taşıyor. Filistin Medya İzleme Örgütü'ne göre, "İran destekli Lübnan terör örgütü Hizbullah'ın 2023 Gazze savaşının başlangıcından bu yana kuzey İsrail'e ateşlediği binlerce roket ve insansız hava aracını görmezden gelen Filistin Yönetimi ve iktidar partisi Fetih, Hizbullah'ı bir kurban olarak göstererek İsrail'e karşı Hizbullah'a destek vermeye devam ediyor."

 

Güncellenme Tarihi : 9.10.2024 11:46

İLGİLİ HABERLER