Dünya
  • 25.2.2021 16:11

Ermenistan'daki darbe sonrası Aliyev'den ilk açıklama geldi

Ermenistan'da ordunun Başbakan Nikol Paşinyan'a istifa çağrısı yapması, sonrasında ise Paşinyan'ın halkı sokağa çağırmasının ardından Azerbaycan'dan ilk açıklama geldi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Ermenistan‘da buhran hüküm sürüyor. Birbirlerini itham ediyor, birbirlerine giriyorlar" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Ermenistan'da buhran hüküm sürüyor. Birbirlerini itham ediyor, birbirlerine giriyorlar" açıklamasında bulundu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Ermenistan'da bugün yaşanan ordunun Paşinyan'a yaptığı istifa çağrısı ardından başlayan olaylara ilişkin ilk açıklamayı yaptı.

Aliyev açıklamasında "Ermenistan'da buhran hüküm sürüyor. Birbirlerini itham ediyor, birbirlerine giriyorlar." dedi.

"Zaferi sadece Ermenistan karşısında kazanmadık"

Konuşmasında batının iki yüzlü tavrını da eleştiren Aliyev, "Demokrasiden bahseden bazı devletler ve sivil toplum kuruluşları buna göz yumuyor. Ermenistan'daki muhalefet her gün baskı görüyor, tutuklanıyor ve öldürülüyor ama kimse tepki vermiyor. Bu neyi gösteriyor? Bu zaferi sadece Ermenistan karşısında kazanmadığımızı bir kez daha gösteriyor. Örgütlü ve güçlü çevreler bize karşı birleşmişti ve topraklarımızı sonsuza kadar işgal altında tutmak istiyordu. Ermenistan sadece bir araçtı. Biz bu sinsi politikayı yerle bir ettik ve adaleti yeniden tesis ettik" ifadelerini kullandı.

Türkiye'den tepki: Şiddetle kınıyoruz

Ermenistan ordusunun, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı istifaya çağırması üzerine bu ülkedeki gelişmelerle ilgili soruya Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Biz dünyanın neresinde olursa olsun darbe ya da darbe girişimlerine kesinlikle karşıyız. Dolayısıyla Ermenistan'daki bu darbe girişimini de şiddetle kınıyoruz." yanıtını verdi.

Güncellenme Tarihi : 25.2.2021 17:50

İLGİLİ HABERLER