Esir takası sürüyor: 4 İsrailli kadın askere karşı 200 Filistinli

2 dk okuma
Esir takası sürüyor: 4 İsrailli kadın askere karşı 200 Filistinli

Hızlı Özet

Hamas yetkililerinden Nahid el-Fahuri, gelecek günlerde İsrailli 4 esir kadın askere karşı müebbet hapis cezasına çarptırılan 200 Filistinlinin serbest kalmasını beklediklerini söyledi.

Hamas yetkililerinden Nahid el-Fahuri, gelecek günlerde İsrailli 4 esir kadın askere karşı müebbet hapis cezasına çarptırılan 200 Filistinlinin serbest kalmasını beklediklerini söyledi.

Hamas yetkilisi Nahid el-Fahuri, gelecek günlerde İsrailli 4 kadın askerin serbest bırakılması karşılığında, 200 Filistinli tutuklunun özgürlüğüne kavuşmasını beklediklerini ifade etti. Hamas'a ait Esirler Enformasyon Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Filistinli direniş gruplarının İsrail ile yaptığı ateşkes ve esir takası anlaşmasının ikinci aşaması, 25 Ocak Cumartesi günü başlayacak.

Fahuri, Gazze'deki İsrailli esirlerin serbest bırakılacak isimlerinin karşı tarafa iletileceğini ve buna karşılık olarak İsrail’in de serbest bırakılacak Filistinli tutukluların listesini sunacağını belirtti. 26 Ocak Pazar günü gerçekleşmesi beklenen takasta, her bir İsrailli asker için 30’u müebbet hapis cezasına çarptırılmış 50 Filistinli tutuklu serbest bırakılacak. Eğer İsrailli kadın asker sayısında bir azalma olursa, serbest bırakılacak Filistinli sayısının da düşeceği bildirildi. Ayrıca, bazı serbest kalan Filistinli esirlerin Mısır’a gidebileceği bilgisi paylaşıldı.

İSRAİL İLE HAMAS ARASINDAKİ ATEŞKES VE ESİR TAKASI ANLAŞMASI

Arabulucu ülkelerden Katar, 15 Ocak'ta İsrail ile Hamas arasında Gazze'de ateşkes ve esir takası konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Anlaşma, 19 Ocak Pazar günü TSİ 12.15'te yürürlüğe girdi. Üç aşamadan oluşacak ateşkes anlaşmasının ilk 42 gününde, İsrailli 33 esir ve 1900’ün üzerinde Filistinli esir serbest bırakılacak.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, anlaşmanın birinci aşaması kapsamında 3 İsrailli kadını Kızılhaç ekibine teslim etti.

Bu haber 909 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yarışma sırasında ishal olup altına eden kadın sporcu dünyayı şok etti
Dünya

Yarışma sırasında ishal olup altına eden kadın sporcu dünyayı şok etti

Dünyayı şaşırtan Hyrox'lu profesyonel: Çin'deki bir etkinlikte altına işemesine rağmen "kazanmak kazanmaktır" zihniyetiyle yarışmaya devam eden 24 yaşındaki Avustralyalı eski netbol oyuncusu, bu popüler spor dalında dünya rekorunun sahibi oldu.

Habervitrini10343 Görüntüleme
Medine'de uranyum keşfedildi
Dünya

Medine'de uranyum keşfedildi

Bakana göre tespit edilen mineralize malzeme, nadir toprak elementlerinin yanı sıra uranyum yoğunlukları da içeriyor ve halen geliştirilmekte olan küresel ölçekteki en önemli maden kaynakları keşifleri arasında yer alıyor.

Habervitrini10459 Görüntüleme
AK Parti: Erdoğan'ın adaylığının önünde anayasal bir engel yok
Dünya

AK Parti: Erdoğan'ın adaylığının önünde anayasal bir engel yok

AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden adaylığının önünde anayasal bir engel olmadığını söyledi. Gül, "Türkiye'nin her noktasında, 'Zor zamanda başımızda kim olmalıydı?' sorusuna Recep Tayyip Erdoğan cevabı veriliyor." ifadesini kullandı.

Habervitrini15131 Görüntüleme
Trump'tan Carney'e olay hediye! Belki seni vururlar
Dünya

Trump'tan Carney'e olay hediye! Belki seni vururlar

Kanada Başbakanı Mark Carney, ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği görüşmeden dikkat çeken bir anısını anlattı. Trump'ın kendisine "Beyaz Saray'ın anahtarı" olarak nitelendirdiği altın bir anahtar hediye ettiğini açıklayan Carney, ABD Başkanı'nın hemen ardından yaptığı şakayı da ilk kez paylaştı.

Habervitrini14437 Görüntüleme