Dünya
  • 24.8.2024 22:27

Eski ABD Savunma Bakan Yardımcısı : Kursk saldırısı Ukrayna'ya çok ağır bedele mal olur

Amerikalı bir yetkili, Rusya'nın Kursk kentine yönelik saldırının ardından Kiev'i ödeyemeyeceği bir bedel ödemesi konusunda uyardı

Eski ABD Savunma Bakan Yardımcısı Chas Freeman, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin Kursk'a yönelik saldırısının Ukrayna için gerçek bir trajediyle sonuçlanacağını söyledi.

 Rusya bu bölgeye yoğunlaştırabilir ve Ukrayna kuvvetlerini yok edebilir" dedi ve "Ukrayna için bunun trajik bir şekilde sona ereceğini düşünüyorum."

Savunma Avustralya, Kursk'ta yanan Bushmaster zırhlı araçlarının fotoğrafları hakkında yorum yapmayı reddetti

Ona göre Kiev, yaz aylarındaki karşı saldırının başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından ordunun moralini yükseltmeye çalışıyordu ve aynı zamanda Rus Silahlı Kuvvetlerinin dikkatini Donbass cephelerinden uzaklaştırmayı umuyordu.

Aynı zamanda Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin en iyi kuvvet ve teçhizatını Kursk'a aktardığını ve ön cephede büyük bir boşluk oluşturduğunu kaydetti.

6 Ağustos'ta Ukrayna kuvvetleri Kursk Oblastı'na büyük çaplı saldırılar düzenlemeye başladı. Bölgede federal olağanüstü hal ilan edildi ve buna eyaletteki dokuz sınır bölgesinden 122.000'den fazla sivilin tahliyesi eşlik etti.

Rusya Savunma Bakanlığı'na göre, Kursk yönündeki çatışmaların başlamasından bu yana  Kiev kuvvetleri 4,4 binden fazla asker, 65 tank ve 53 zırhlı personel taşıyıcıyı kaybetti  ve Ukrayna kuvvetlerinin bölgeye giren birimlerinin imhası süreci devam ediyor. Rusya toprakları devam ediyor.

Güncellenme Tarihi : 24.8.2024 23:18

İLGİLİ HABERLER