Spor
  • 1.9.2024 09:45

Eski hakemler : Galatasaray aleyhine verilen iki penaltıda hatalı

Süper Lig'in dördüncü haftasında Galatasaray, deplasmanda Adana Demirspor'u 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederek 3 puanı cebine koydu. Yazarımız Deniz Çoban'ın da yer aldığı yayıncı kuruluşun Trio kadrosu, Kadir Sağlam ve ekibinin yönettiği Adana Demirspor - Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Trio ekibinin, özellikle müsabakaya damga vuran penaltı kararlarına ilişkin yorumları dikkat çekiciydi. İşte detaylar...


Deplasmanda müthiş seri

Cim Bom’un dün geceyle birlikte ligde deplasmandaki yenilmezlik serisi 14 maça çıktı (12 galibiyet, 2 beraberlik). Ayrıca dış sahadaki galibiyet serisi de 11 haftaya yükseldi. Aslan, Kadıköy’deki Fenerbahçe derbisiyle 2011’de Aykut Kocaman’lı dönemde elde edilen 12 maçlık rekoru egale etmeye çalışacak.

İŞTE KARŞILAŞMANIN TARTIŞMALI POZİSYONLARI

Yayıncı kuruluş beIN SPORTS'un Trio ekibi, Adana Demirspor - Galatasaray maçındaki hakem kararlarını değerlendirdi. İşte Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Bahattin Duran'ın yorumlarıyla masaya yatırılan Adana Demirspor - Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları…

Maçın henüz başında Adana Demirsporun penaltı beklediği pozisyonda devam kararı doğru mu

Maçın henüz başında Adana Demirspor'un penaltı beklediği pozisyonda devam kararı doğru mu?

Bahattin Duran: Hakem bu pozisyonu göremez. İki oyuncunun arasında kalıyor top. Bu doğal olmayan gelen top, VAR müdahalesiyle penaltı verilmeliydi.

NET BİR PENALTI

'NET BİR PENALTI'

Deniz Çoban: Benim açımdan net bir penaltı. Hakemi suçlayacağımız bir durum yok. VAR müdahalesi gerekliydi.

VARDAN KAYNAKLI BİR HATA

 

'VAR'DAN KAYNAKLI BİR HATA'

Bülent Yıldırım: Bu dikkatsiz bir elle oynamadır. Bence de penaltı olmalıydı. Bence de hakemin bir değerlendirme hatası yok. VAR'dan kaynaklı bir hata var.

Adana Demirsporun penaltı kazandığı pozisyonda verilen karar doğru mu

Adana Demirspor'un penaltı kazandığı pozisyonda verilen karar doğru mu?

Deniz Çoban: Benim bu müdahaleye katılmam mümkün değil. VAR'da Halil Umut Meler olunca 3 defa izliyorsam 5 defa izledim. Acaba benim görmediğim bir şey mi var Halil Umut Meler gördü diye. VAR müdahalesi kesinlikle yanlış, penaltı kararı hakemin takdiridir. Hakem devam demiş, burada doğru olan devam etmekti.

PENALTI OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

'PENALTI OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Bahattin Duran: Ben de bu topun kapalı olan sol dirseğinden döndüğünü görüyorum. Bu pozisyonda penaltı olmadığını düşünüyorum.

VAR MÜDAHALESİ YANLIŞ

'VAR MÜDAHALESİ YANLIŞ'

Bülent Yıldırım: İzleyicilerimiz de kendi değerlendirmelerini yapacaklardır. Ben de bu pozisyonda VAR müdahalesinin ve penaltı kararının yanlış olduğu görüşündeyim.

 

Fougeu, Jelertin müdahalesiyle yerde kaldı Penaltı kararı doğru mu

Fougeu, Jelert'in müdahalesiyle yerde kaldı! Penaltı kararı doğru mu?

Bahattin Duran: Futbolda olan şeyler bunlar. Tutup çekmemiş ve dengesini bozmamış. Normal ikili mücadele bu benim için. Burada oyunun devam etmesi gerekiyordu.

ASLA PENALTI DEĞİL

'ASLA PENALTI DEĞİL'

Deniz Çoban: Adana Demirsporlu futbolcu, Galatasaraylı futbolcunun kolunu tutup kendisine doğru çekip sanki kendisi çekiliyormuş gibi yerde kalıyor. Asla penaltı değil benim için.

ÇOK HATALI BİR KARAR

'ÇOK HATALI BİR KARAR'

Bülent Yıldırım: Futbol içerisindeki penaltıyı gerektiren 12. kuraldaki ihlallerden herhangi bir tanesini asla görmüyorum. Hatta kolu sıkıştıran ve ilk teması yapan burada Adana Demirsporlu oyuncu. Burada penaltıya benzeyen hiçbir şey yok. Çok hatalı bir karar olduğunu düşünüyorum.

Güncellenme Tarihi : 1.9.2024 09:53

İLGİLİ HABERLER