Gündem
  • 17.7.2024 12:57

Eski İsrail Savunma Bakanı Lieberman : Askerlerimiz kabuslar görüyor, ekonomimiz çöküyor savaşı durdurun

 “Netanyahu Kasım ayında Knesset'i feshedecek.” Lieberman: Askerler kabus görüyor ve ekonomimiz çöküyor.

Eski İsrail Ordu Bakanı Avigdor Lieberman, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun önümüzdeki Kasım ayında Knesset'i feshedeceğini öne sürerek, aynı zamanda ekonomi çökerken ve İsrail diplomasisi aşınırken askerlerin kabuslar gördüğünü belirtti. .

İsrail gazetesi " Maariv ", Lieberman'ın Tel Aviv'deki bir ekonomi konferansında şunları söylediğini aktardı: "Benim değerlendirmem, Başbakan Netanyahu'nun duruşmasında ifade vermekten kaçınmak için önümüzdeki Kasım ayında Knesset'i kendisi feshedeceği yönünde."

Netanyahu aylardır hükümetinin ayrılması ve erken seçim yapılması yönündeki çağrıları reddediyor ve bunun "devleti felce uğratacağını" ve mahkum takası görüşmelerini 8 aya kadar donduracağını iddia ediyor.

Sağ muhalefetteki "Evimiz İsrail" partisinin lideri Lieberman şunları ekledi: "Umarım o zamandan önce onu (Knesset'i) dağıtabiliriz ve geniş bir Siyonist ittifak istiyoruz ve bu olmadan hiçbir şeyi reform etmek imkansızdır. "


Lieberman: Askerler kabus görüyor

Ayrıca Lieberman, Walla haber sitesinde yer alan yazısında Netanyahu hükümetinin ayrılması çağrısını yenileyerek, ekonomi çökerken ve İsrail diplomasisi aşınırken İsrail askerlerinin kabus gördüğünü söyledi.

Ayrıca "İsrail toplumunda bizim için bu en zorlu savaşta bir tanıdığını, arkadaşını veya akrabasını kaybetmeyen neredeyse hiç kimse yok" dedi.

Lieberman, makalesinde Netanyahu hükümetini "gayri meşru" olarak nitelendirerek, İsrailli tutukluların kameralardan uzaklaştırılması için müzakerelerin yapılması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca Lieberman, müzakereleri yönetecek ve kendisine tam destek verecek, Nitzan Alon liderliğindeki profesyonel bir ekibin görevlendirilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca Mossad şefine müzakerelerden çekilerek yalnızca İran sorununa odaklanma çağrısında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 17.7.2024 13:03

İLGİLİ HABERLER