Gündem
  • 29.6.2022 14:34

Eski karısının ifşa ettiği Aykut Erdoğdu ve karısından flaş karar

Aykut Erdoğdu ve Tuba Torun CHP'den istifa etti

İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve eşi Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Tuba Torun, Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etti.

Eski eşinin yayınladığı ses kaydı nedeniyle gündeme gelen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Tuba Torun Erdoğdu, CHP'den istifa etti.

CHP sözcüsü Faik Öztrak, "Kendisi ve partimiz açısından en doğru kararı vereceğine inanıyoruz" demişti. Parti kaynakları Erdoğdu ve şimdiki eşi Torun'un Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendileri üzerinden yıpratılmaması amacıyla bu kararı aldığını söyledi.

Skandalların adamı Aykut Erdoğdu! İlk vukuatı değil

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun 3 ay önce boşandığı eski eşi Özge Hanımın Twitter hesabından Erdoğdu'nun 2 hafta önce evlendiği yeni eşi Tuba Torun hakkında ağza alınmayacak sözler sarf ettiği, Tuba Torun'u partide önemli yerlere getirebilmek adına Kurultay'da ter döktüğünü söylediği görüşme kaydını görüntülü olarak yayımlanması kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

SABAH'a konuşan CHP Eski Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, "CHP yönetimi ve Aykut Erdoğdu'nun birbirlerine benzedikleri ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

Gazeteciler ve vatandaşlar, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve CHP Disiplin Kurulu Üyesi Tuba Torun'un partiden istifa etmesi gerektiğini söyledi.

 

Siyasilerin ve vatandaşların tepkileri şöyleydi

CHP Eski Genel Sekreteri Mehmet Sevigen: "Aykut Erdoğdu'nun konuşulacak bir tarafı mı kaldı? Her şey ortada, konuşulacak bir şey yok. Onlara söyleyecek bir lafım yok. CHP yönetimi ve Aykut Erdoğdu'nun birbirlerine benzedikleri ortaya çıktı"

Gazeteci Gaffar Yakınca: "Aykut Erdoğdu olayında tek önemli nokta, eşi Tuba Torun'u torpille parti yöneticiliğine getirmiş olması. CHP, seçmenine birazcık saygı duyuyorsa sadece Erdoğdu'nun değil Torun'un da istifasını istemeli. Bunun dışındaki tüm detaylar özel hayata ilişkin ve bizi ilgilendirmiyor."

Gazeteci Murat Özer: "Aykut Erdoğdu olayı neden özel yaşamın değil, siyasetin konusudur? Bir Genel Başkan Yardımcısı gayrı meşru ilişki kurduğu kadını CHP'de yönetime getirebildiği için. Parti üst yönetiminin kadınlara bakış açısını ortaya koyduğu için. CHP'li üst düzey bir siyasetçinin '50 erkekle yattığını söylediği' bir kadınla evlenmeyi normal gördüğü için. CHP'li bir vekilin "aile" mefhumundan ne anladığını ortaya koyduğu için. Açlık edebiyatı yapan bir CHP'linin saraylarda düğün yapmaktan çekinmediği için..."

Bekir Tiryaki: "Kılıçdaroğlu'nun 'mütevazı ev' diye geceliği 100 bin liralık otel odasından yayınladığı videoyu ifşa edenler kim ise, Aykut Erdoğdu'nun ahlaksız ilişkisini ifşa edenler onlardır. Genel Başkanlarını böyle bir operasyon ile değiştiren partiden bahsediyoruz. İçeride kavga büyük."

Arif Naim: "Aykut Erdoğdu'nun yasak aşkı sadece eşini ve kendisini ilgilendirir... Yasak aşk yaşadığı kişiyi parti meclisine sokmak için dört koldan kulis yapması ise tüm kamuoyunu ilgilendirir."

Arif Naim: "Aykut Erdoğdu'nun yasak aşkı sadece eşini ve kendisini ilgilendirir... Yasak aşk yaşadığı kişiyi parti meclisine sokmak için dört koldan kulis yapması ise tüm kamuoyunu ilgilendirir."

Cengiz Doğaner: "Aykut Erdoğdu'nun CHP'deki gücünü kullanarak elli kişiyle birlikte oldu dediği sevgilisi Tuba Torun'u Parti Meclisi'ne yerleştirmiş, eşini bu kadınla aldatıp evlenmiş. Liyakat demelerine bakmayın. CHP'de işler böyle yürüyor. Namussuz siyaseti biz getireceğiz demişlerdi, öyle de olmuş."

Güncellenme Tarihi : 29.6.2022 14:43

İLGİLİ HABERLER