Gündem
  • 1.9.2023 22:29

Evin çatısındaki devasa yılan dehşete düşürdü

Evin çatısındaki devasa piton korkuttu

5 metrelik pitonun evin çatısında sürünerek görüntülenmesi hem aileyi hem de mahallayi şoka soktu.
Korkun olay Avustralya'nın Queensland'da yaşandı. Evin çatısından bir agaca geçerken görüntülenen dev piton tüyler ürpertti. 5 metrelik boyuyla insanı hatta danayı bile yutabilen bu pitonlar, ağaçlarda yaşamayı seviyor.


Evinin terasında yemek yerken çatıdan gelen sesler üzerine dışarıya çıkan adam, ilk şoku atlatınca o anların görüntüsünü çekti. Adamın çektiği video tiktok'ta kısa sürede 12 milyondan fazla izlendi.
Halı pitonu denilen bu dev hayvan normalde 4-4.5 metre kadar olurken bu yılanın 5 metre olması bir rekor sayıldı.

Yılan uzmanları, halı pitonlarının, onları ayakta tutan eşit şekilde dağılmış kasları nedeniyle ağaçlara tırmanabildiğini söylüyor.

Avustralyalı yılan yetiştiricisi Snake Catcher Dan , Yahoo News Avustralya'ya şunları söyledi: "Güçlü bir noktaya uzanıyorlar, sonra bir sonraki noktaya uzanmadan önce kendilerini ayakta tutmak için kas ve ağırlık kullanıyorlar."

Şöyle ekledi: "Ağaçlarda güneşi emen, köpeklerden veya insanlardan kaçan veya kuşları ve keseli sıçanları avlayan halı pitonlarını görmek oldukça yaygındır. Ağaçlarda bulduğumdan daha çok yerde avlanan piton buluyorum ama bu alışılmadık bir durum”

Kaydı alan küçük çocuk yanındaki kadına dönerek 'Ona karşı ne yapacağız?' sorusunu sordu, kadından ise iki kelimelik bir yanıt geldi; 'Hiçbir şey'

 

Güncellenme Tarihi : 3.9.2023 00:26

İLGİLİ HABERLER