Yaşam
  • 21.2.2008 16:10

EVLENMEK ÜZEREYKEN KARDEŞ OLDUKLARINI ÖĞRENEN GELİNLE DAMAT İKİZ ÇIKTI!

Reklam dünyasının önde gelen ajanslarından Manajans/JWT, Vodafone’un yeni hesaplı tarifesi için hazırladığı kısacık reklamlarla hedefi 12’den vurdu: 10 saniyede ‘artık kısa kesmenize gerek yok’u anlattılar. Hem de en gerçek ve doğal, oyuncu olmayan oyuncularla. Ajansın kreatif direktörü Mustafa Nuri, inandırıcı olmak için filmdeki evlenmek üzereyken kardeş olduğunu öğrenen çiftin, gerçek hayatta ikiz olduğunu söylüyor.

Tempo dergisi yaratıcı ekipten Mustafa Nuri, Emine Noyan ve Ozan Can Bozkurt ile ses getiren kampanyalarını ve dansözlü üçüncü filmin başına neler geldiğini konuştu.

- Vodafone reklamları herkesin dilinde. Fikir nasıl çıktı?
MUSTAFA NURİ: Manajans-Thompson global bir marka ve daha önce İngiltere’de Vodafone için yapılmış işleri vardı. Onlarınki çok farklı uygulamalardı, biz onları değiştirdik ve Türkiye’ye uyarladık.

Reklam filmlerinin yabancı versiyonunda, babasına eşcinsel olduğunu söyleyen bir çocuk var. Reklam, Türkiye’ye bu versiyonuyla girseydi güçlük olacağı için mi adaptasyona gidildi? Ya da neden orijinal bir metin yazmak düşünülmedi?
EMİNE NOYAN: Aynısını kullanmak istemedik; çünkü Türkiye’ye daha çok uyan bir şeyler yapmak zorundasınız. Ayrıca filmi, Türk karakterlerle çekelim istedik. Dolayısıyla onlara uygun bir metin yazmak şarttı.

T.: Babasına telefon açıp okulu bırakıp dansöz olmaya karar verdiğini söyleyen kızın oynadığı reklam artık sadece Youtube’dan izlenebiliyor. Filmin yayından kaldırılması isteği kimden geldi?
M.N.: Herhangi bir dayatma olmadı, biz kendi isteğimizle çektik. Bir köşe yazarı şöyle bir şey yazmış: “Reklamı izledim, çok beğendim ama sonra düşününce...” Düşünmeyin bu kadar uzun uzun! Her şeyi o kadar düşünürseniz, bir şey bulursunuz. Önemli olan ilk reaksiyondur.

SEKS HASSAS KONU

T.: Kardeş olduklarını öğrenen yeni evli çiftin gerçekten kardeş olduğuna dair söylentiler var...
M.N.: Kardeşler zaten, hatta ikizler! Onları özellikle öyle seçtik. Başka yerde oynamamış kişiler olmasına da çok dikkat edildi.

T.: Sansür korkusu, yaratıcılığınızı etkiliyor mu? Dansözlü metni yazarken aklınıza geldi mi hiç böyle bir tepkiyle karşılaşacağınız?
E.N.: Hiç aklımıza gelmedi, en azından bu şekilde değil. Biz, “Dansözlere ayıp olur mu?” diye konuşmuştuk. Ama orada anlatılan, okulu bırakmanın kötü bir şey olduğu. Eğitim camiasından bu sebeple tepki geldi. Reklam filmi oynatılmaya devam edilebilirdi ama eğitim hassas bir konu diye müşteriyle ortak karar verdik ve reklamı çektik.
M.N.: Seks de hassas bir konu mesela. Ona asla değinemiyoruz. Derya deniz bir özgürlüğümüz de yok, dikkat etmek gerekiyor sonuçta.

Söyleşinin devamını Tempo dergisinin yeni sayısında okuyabilirsiniz

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:45

İLGİLİ HABERLER