Gündem
  • 6.7.2021 12:39

Eyvah!.. Delta Plus varyantı Türkiye'de

Bakan Koca duyurdu! Delta plus varyantı Türkiye'de... 3 ilde görüldü..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100.000 nüfusa karşılık gelen il il koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Bakan Koca, delta plus varyantının 3 farklı ilde 3 kişide görüldüğünü duyurdu. Bakan Koca bu illerden birinin İstanbul olduğunu belirtti. Delta plus varyantının Türkiye'de görülmesiyle vatandaşlar 'Delta plus varyantı nedir?' , 'Delta plus varyantı aşıdan kaçabilir mi?' sorularının yanıtlarını merak ediyor. İşte Türkiye'de de görülen delta plus varyantına ilişkin önemli veriler...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünkü Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Koca, delta plus varyantının Türkiye'de görüldüğünü duyurdu.

İşte Bakan Koca'nın açıklamaları:

Delta plus varyantı 3 kişide, 3 farklı ilde görüldü. Bunlardan birisi İstanbul'da... Bu kişiler aşılı değil birbiriyle temaslı kişiler değil. 8 milyona yakın aşımız var. Perşembe günü 1,5 milyon, Temmuz'da 26 milyon doz aşı gelecek.

3. DOZ AŞI AÇIKLAMASI

Delta varyantı sayıları giderek artıyor, 284’lere kadar çıktı. İl sayımız da artıyor, 30’u buldu. Yakında kritik görev almış olan kişiler de belediye başkanları dahil olmak üzere üçüncü dozu açmış olacağız.

"BAYRAMDA EK TEDBİR DÜŞÜNMÜYORUZ"

Hedef bayrama yüzde 70 aşılama. Bayramda ek tedbir düşünmüyoruz.

VAKA SAYISI EN ÇOK AZALAN İLLER

Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz; Gümüşhane, Eskişehir, Artvin, Denizli ve Bartın. Salgının sonu aşı ile geliyor. Yarına bugünden daha güvenli bakabilmek için aşınızı olun.

İşte Bakan Koca'nın paylaşımı:

İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgının sonu aşı ile geliyor. Yarına bugünden daha güvenli bakabilmek için aşınızı olun.

Son dakika... Bakan Koca duyurdu Delta plus varyantı Türkiyede... 3 ilde görüldü

Güncellenme Tarihi : 6.7.2021 12:50

İLGİLİ HABERLER