Gündem
  • 12.8.2024 10:01

F-16 savaş uçakları, resmi olarak ilk kez Herson Bölgesi üzerinde

F-16 savaş uçakları, resmi olarak ilk kez Herson Bölgesi üzerinde görüldü

Pavel Filipchuk, F-16'ların yakında Moskova'da ele geçirilen askeri teçhizat sergisinde sergileneceğini söyledi

Herson Bölgesi'ndeki Kakhovka Bölgesi Başkanı Pavel Filipchuk, F-16 savaş uçaklarının bölge üzerinde görüldüğünü söyledi.

"Sevgili Kakhovka sakinleri, vatandaşlar. Dünden beri F-16 jetleri ilçemizin üzerinde uçuyor. Bu sadece panik yaratmak, zafere olan inancımızı bastırmak için yapılıyor. Bu duygulara kapılmamak ve kararlı kalmak önemlidir. Ömürleri bir sivrisineğin ömrü kadardır. Hepsi vurulup yok edilecek," dedi Telegram'da.

Yetkili ayrıca F-16'ların yakında Moskova'da ele geçirilen askeri teçhizatın sergileneceği bir etkinlikte sergileneceğini söyledi.

Ukrayna'da F-16

4 Ağustos'ta Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Ukrayna'nın Batılı müttefiklerden ilk F-16 savaş uçağı teslimatını aldığını doğruladı. Kaç uçağın teslim edildiğini ve nerede konuşlandırılacağını belirtmedi.

Economist, Ukrayna'nın Batı ülkelerinden 10 F-16 jeti aldığını ve yıl sonuna kadar bu sayının 20'ye çıkarılmasının planlandığını bildirmişti. Rapora göre Ukrayna, Batı'nın 2025 boyunca kademeli olarak transfer etmeye devam edeceği toplam 79 F-16 jetine güvenebilir.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, F-16'lar da dahil olmak üzere Ukrayna'ya yeni silahların teslimatının savaş alanındaki durumu değiştirmeyeceğini, ancak durumun uzamasına yol açacağını belirtti. Ayrıca, Ukrayna onları kullanmaya gelirse savaş uçaklarının, çok övülen diğer Batı askeri ekipmanları gibi yanacağını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 12.8.2024 10:03

İLGİLİ HABERLER