Gündem
  • 23.4.2026 22:16

Faili Meçhul Suçlar İçin Özel Daire Başkanlığı Kuruldu

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Bakanlık bünyesinde 7 yeni daire başkanlığının faaliyete geçtiğini açıkladı. Bu birimler arasında, kamuoyunda hassasiyet yaratan ve aydınlatılamamış dosyaları ele alacak olan Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı da bulunuyor.

Adalet Bakanlığı'nın yapısında, ceza adalet sisteminin verimliliğini artırmak amacıyla önemli bir değişikliğe gidildi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya üzerinden yaptığı bir duyuru ile Bakanlık bünyesinde 7 yeni daire başkanlığının kurulduğunu kamuoyuna ilan etti.

Bakan Gürlek, bu yeniden yapılanmanın temel hedeflerinden birinin, toplum vicdanında derin izler bırakan Gülistan Doku soruşturması gibi faili meçhul kalmış olayların aydınlatılması olduğunu belirtti. Bu doğrultuda kurumsal kapasitenin özel olarak takviye edildiği ifade edildi.

Faaliyete geçen yeni daire başkanlıkları ile terör, organize suçlar, dijital suçlar, dezenformasyonla mücadele ve afet süreçleri gibi geniş bir yelpazede ihtisaslaşmanın güçlendirildiği vurgulandı. Bugün itibarıyla kurulan yeni birimler şunlardır:

Adli Emanet Daire Başkanlığı

Doğal Afet ve Kazalar Daire Başkanlığı

Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı

Kamu Düzeni, Dijital Ortam Güvenliği ve Dezenformasyonla Mücadele Daire Başkanlığı

Örgütlü, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Daire Başkanlığı

Terör Suçları Daire Başkanlığı

Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Daire Başkanlığı

Bakan Akın Gürlek'in paylaşımında, atılan bu adımların daha geniş bir vizyonun parçası olduğuna dikkat çekildi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde “Türkiye Yüzyılı’nı Adaletin Yüzyılı kılma” vizyonumuz doğrultusunda, ceza adalet sistemimizin etkinliğini artırmaya devam ediyoruz.

Nihai amacın, daha süratli, daha etkin ve toplumda güven telkin eden bir adalet mekanizması inşa etmek olduğu belirtildi. Açıklamada, "Adaletin Yüzyılı" hedefi için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğinin altı çizildi.

Güncellenme Tarihi : 23.4.2026 22:23

İLGİLİ HABERLER