Yaşam
  • 24.12.2021 22:01

Faruk Tınaz'ın eşinden 'doktor ihmali' iddiası!

Pankreas kanseri tedavisi gören Faruk Tınaz (65), dün hastanede yaşamını yitirdi. Tınaz için Veliefendi Hipodrumu Şeref Tribünü önünde tören düzenlendi. Müzik dünyasından gelen acı haber sonrası sanatçının eşi Canan Tınaz'dan çok konuşulacak bir iddiada bulunurken, "Altı ay önce Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk" açıklamasını yaptı.

Faruk Tınazın eşi Canan Tınazdan doktor ihmali iddiası

Bir süredir pankreas kanseriyle mücadele eden Türk Sanat Müziği'nin usta isimlerinden Faruk Tınaz, tedavi gördüğü Acıbadem Fulya Hastanesi'nde dün hayatını kaybetti.

Faruk Tınazın eşi Canan Tınazdan doktor ihmali iddiası

Acı haberi, yönetim kurulu üyesi olduğu Türkiye Jokey Kulübü duyurdu: Faruk Tınaz’ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhuma Allah’tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere yakınlarına ve atçılık camiamıza başsağlığı dileriz.

RAPORLARA BAKMADI

"RAPORLARA BAKMADI"

Sanatçının ölümüne dair çarpıcı bir iddiada bulunan Faruk Tınaz’ın eşi Canan Tınaz, "Çok büyük bir doktor ihmali var. Evet pankreas kanseri, ama iki yıl önce bir doktorun pankreastaki lekeyi görüp bütün raporlara bakmamasından kaynaklanıyor" dedi.

Faruk Tınazın eşi Canan Tınazdan doktor ihmali iddiası

Canan Tınaz, "Doktor raporları atladığı için teşhis yanlış konuluyor. Zaten bununla ilgili altı ay önce Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Süreç devam ediyor. O zaman yapılan ihmal, bir anda karşımıza dördüncü evre kanser olarak çıktı" ifadelerini kullandı.

VELİEFENDİ HİPODROMUNDA TÖREN

VELİEFENDİ HİPODROMU'NDA TÖREN

Atları çok sevdiği ve at sahibi de olduğu bilinen Türkiye Jokey Kulübü asli üyesi olan Tınaz için Veliefendi Hipodrumu Şeref Tribünü önünde sanatçıya veda töreni düzenlendi.

Faruk Tınazın eşi Canan Tınazdan doktor ihmali iddiası

Törende konuşan Tınaz’ın eşi Canan Tınaz, "Doktorun raporu okumasıyla ilgili bir ihmal bu. Yanlış anlaşılma olmasın lütfen. İhmal etmek değil. Doktorun raporu okumamasıyla alakalı bir ihmal, teşhisi atlaması daha doğrusu" dedi.

BÖYLE BİR VEDAYI HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİM

"BÖYLE BİR VEDAYI HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİM"

Faruk Tınaz’ın arkadaşı şair ve bestekar Ahmet Selçuk İlkan, "Sanatçı olarak, insan olarak tanımaktan onur duyduğum, gurur duyduğum bir hemşerimdi. Yıllarca beraber şarkılar yaptık. Bir şarkımızda ona şöyle yazmıştım: Gün gelir gidersen çok şey istemem; bir resim, bir çiçek, bir anı yeter demiştim. Beni öldürmeye hançer arama; bir mektup, bir mendil, bir veda yeter demiştim. Ama böyle bir vedayı hiç düşlememiştim açıkçası" şeklinde konuştu.

FARUK TINAZ KİMDİR

FARUK TINAZ KİMDİR?

Faruk Tınaz, 6 Haziran 1956 tarihinde sekiz çocuklu bir ailenin beşinci çocuğu olarak Adana’da dünyaya geldi. Annesi mevlithandı. Mustafa Erses, Ümit Tokcan ve Nevzat Sümer’den müzik dersi aldı. 1980'de açılan sınavı kazanarak, TRT’de çalışmaya başladı.

Faruk Tınazın eşi Canan Tınazdan doktor ihmali iddiası

Ankara’da başladığı sahne hayatına İstanbul’da devam etti. Üçü de hayata veda eden sanatçılar Kamil Sönmez, Osman Yağmurdereli ve Asım Ekren ile 1973 yılında Şişli’de tek odalı bir evi paylaştı.

Faruk Tınazın eşi Canan Tınazdan doktor ihmali iddiası

Sanatçı, sırasıyla 'Yunus Gibi', 'Sevelim', 'Göz Göze', 'Şansım Açıldı', 'Ömrümü Çalan Yıllar', 'Kal Benimle', 'Kalbimin Kadını' ve 'Dinlenesi Şarkılar' albümlerini yayınladı.

 

Güncellenme Tarihi : 25.12.2021 00:07

İLGİLİ HABERLER