Spor
  • 19.10.2007 11:09

FATİH TERİM'E İNGİLTERE'DEN TEKLİF GELDİ

Milli Takım'daki başarısız sonuçlar nedeniyle eleştiri toplayan Teknik Direktör Fatih Terim'in, İngiltere Premier Ligi'nin köklü takımlarından Fulham tarafından yakın takibe alındığı öğrenildi. Fulham'ın sahibi, Mısırlı ünlü iş adamı El Fayed'in 2008-2009 sezonunda takımın başına Terim'i getirmek için çalışmalara başladığı belirtildi.
El Fayed'in, Fulham'ı gelecek yıllarda zirveye taşımak için yepyeni planlar yaptığı, İngiltere'deki diğer kulüplerin aksine alt yapısına büyük önem verdiği vurgulandı. Mısırlı iş adamının, şimdiden ülkenin en güçlü alt yapısına sahip olan kulübünün başına da gençleri ön plana çıkaran bir hocayı getirmeyi hedeflediği, bu nedenle Fatih Terim'i ilk sıraya aldığı ifade edildi.
Fulham'ın çok uzun süreden beri Terim'i takibe aldığı, gençlere özel ilgisi olan Türk teknik adamın, Milli Takım'ın, Avrupa Şampiyonası finalleri yolunda başarısız olması halinde bile El Fayed'in fikrinin değişmeyeceği de bildirildi.
İngiliz kulübünün, Fatih Terim'i transfer isteğinin Londra'daki spor kamuoyunda çok iyi bilindiği, ancak gizli tutulduğu da haber alındı. İngiltere'deki birçok menajerin de bilgi sahibi olduğu Terim konusunun, hem Türk Milli Takımı'nın kritik günler yaşaması, hem de Fulham'ın şu andaki hocası İrlandalı Lawrie Sanchez'in etkilenmemesi için açıklanmadığı ifade edildi.
Fulham ile görüşme yapıp yapmadığı açıklığa kavuşmayan Fatih Terim'in, Avrupa Şampiyonası'na gidilmesi halinde bile Milli Takım'daki görevini bırakacağı ve İngiltere'ye gideceği ileri sürüldü.

İstifa etsin!

Medyanın en çok izlenen internet sitesi www.milliyet.com.tr'nin, "Fatih Terim istifa etsin mi ?" konulu anketi büyük ilgi gördü. 67 bine yakın katılımcının yüzde 66'sı "Evet" etsin derken, yüzde 20'si "Norveç maçını beklesin" diye oy kullandı. Bu ankette "Hayır etmesin" diyenlerin oy oranı ise yüzde 14'te kaldı.

Kriz masası

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Yunanistan yenilgisinin ardından bugün bir toplantı yaparak durum değerlendirmesinde bulunacak.
Yöneticiler saat 11.00'de kendi aralarında görüştükten sonra, 14.30'da Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ve yardımcılarıyla bir araya gelecek. Federasyonun, son iki maç için alınacak önlemleri konuşacağı, Terim ve ekibine güvenoyu vereceği ve herhangi bir istifanın da söz konusu olmayacağı öğrenildi.
Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci de, futbolculara ve teknik ekibe güvenlerinin tam olduğunu söyledi, "Şimdi herkesin aklına, 'Yunanistan'ı kendi sahamızda yenemeyen bir takım, Norveç'i nasıl deplasmanda yenecek' diye bir soru gelebilir. Ben de diyorum ki, Yunanistan'ı Yunanistan'da, Macaristan'ı Macaristan'da yenen milli takımımız neden Norveç'i de Norveç de yenmesin. O bakımdan futbolcularımıza ve teknik heyetimize güvenelim" dedi.

YUNAN BASINI

KATİMERİNİ: "Milli Takımın büyük zaferi. Eleştirmenlerin kurşuna dizdiği takımımız, 55 yıl aradan sonra haklı galibiyet aldı".
TO VİMA: "İstanbul'un fethi... Görkemli bir oyunla büyük bir zafer geldi. Üstün oyunumuz, Türk seyircisini bizi alkışlamaya mecbur etti"."
APOYEVMATİNİ: "Euro 2008 yolu açıldı. Her akınımız korkutucuydu. 25 bin Türk, Ali Sami Yen Stadı'nın ortasında sirtaki oynayan oyuncularımızı mertce alkışladı".
ELEFTEROS TİPOS: "Rüyayı tekrar görüyoruz. İlk dakikalarda Türk takımını boynundan yakaladık ve ilerleyen dakikalarda düğümü daha da sıktık".'
ETHNOS: "Yunan Milli Takımı dün görkemli bir rövanş ile tarih yazdı. Bu zafer 24 Mart ayıbını en iyi biçimde sildi".
TA NEA: "Milli Takım, İstanbul'u fethederek Portekiz günlerini hatırlattı. Birkaç ay önce Karaiskaki Stadı'nda yaşadığımız yenilgiye aynı dille yanıt verdik".
ELEFTEROTİPHİA: "Tarihi zafer. Herşeyi Rehhagel'e borçluyuz".
FİLATLOS: "Türkler, milli takımımızın önünde eğildiler. Teşekkürler, bizi gururlandırdınız".
SPORTİME: "İmparatorlar. 55 yıl sonra bir mucize gecesi daha".

NORVEÇ BASINI

VG:"Bu gece her şey Norveç'in yolunda gitti, Avrupa Şampiyonası kaderimizi Ullevaal'da halledebiliriz. Yunanistan, Türkiye'de yardım elini uzattı. Norveç de, Bosna-Hersek'i 2-0 yenerek görevini yaptı".
AFTENPOSTEN: "Teşekkürler Yunanistan. Norveç, Türkiye'ye karşı verdiği mücadelede bir hediye pakedi aldı".
DAGBLADET: "Yunan yardımı... Amanatidis, Norveç'in dostu. Norveç, Avrupa yolunda. Türkiye, Ullevaal'da oynayacağımız maçta grupta 2. yeri kontrolüne almak için saldıracak. Bu oyun anlayışı bize başarı getirebilir".
NRK: "Kaderimiz kendi elimizde. Yunanistan'ın hak ettiği galibiyetle Türkiye'nin son iki maçtan sadece 1 puan alması , Norveç'in 17 Kasım'da oynayacağı Türkiye maçı için ümitlerini arttırdı".

MACAR BASINI

NEMZETİSPORT: "Türkleri döven Yunanistan. Yunanistan, İstanbul'da bulduğu birçok pozisyonu değerlendiremezken, ofsayttan bulduğu golle maçı kazandı. Fatih Terim ve öğrencileri tanınmaz halde. Yine de Türkler'in kağıt üzerinde bir şansı var".
NB1.HU: "Türkler zor duruma düştü. Tehlikeli oynayan Yunanlılar, ofsayt kokan bir golle maçı kazandı".
HİD MAGAZİN: "Fatih Terim eski Terim değil. Takımlarında oynamayan formsuz futbolculara yapışması anlamsız. Türk takımında devşirme Mehmet Aurelio'dan başka gerçek ruhla oynayan futbolcu kalmamış".
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:59

İLGİLİ HABERLER