Medya
  • 5.11.2006 02:55

FEHMİ KORUNUN PARASI BATTI, ÖDEYEMEM

YİMPAŞ Holding Başkanı Dursun Uyar, kendisi ve Yimpaş Holding hakkındaki iddiaları, Dedeman Oteli’nde düzenlediği basın toplantısında yanıtladı.

Uyar, gazetecilerin sorularına sinirlenirken yeşil sermaye olmadıklarını belirterek "Yimpaş Türk sermayesidir. Rengi al bayrak rengidir. 15 bin kişiyi bir araya getiren halkla kucaklaşmış bir şirketiz. Edirne’de de Yimpaş var, Van’da da Yimpaş var" dedi. AKP’nin kuruluşuna maddi destek sağladığına yönelik iddiaları da yalanlayan Uyar, Yimpaş’ın batmadığını ve büyük yatırımlar yapmaya devam edeceklerini iddia etti.

KORU’NUN DURUMU

Dursun Uyar, Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru’nun, 1998’de Yimpaş’a 70 bin dolar yatırdığını söyledi. Uyar, Koru’nun iki kat değerinde biriken parası olduğunu ancak kárı hiç almadığını belirterek "Ana parayı çekmek için başvurmuş. Yazısından sonra aradım. Kanuna göre ana parayı veremeyeceğimizi, ama hissesini başkasına satabileceğini veya devredebileceğini söyledim" dedi.

TV’de yanıtlayacak

"Türkiye’de, hiçbir yerde savcılıkça aranmıyorum. Benim ve Yimpaş’ın adaletten kaçması söz konusu olmamıştır" diyen Uyar, çarşamba günü katılacağı bir televizyon programında bütün iddialara belgelerle yanıt vereceklerini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 01:53

İLGİLİ HABERLER