FELAKETİN ÇADIR KENTİNDE KADIN EYLEMİ!..
BATMAN - Batman'da 1 ay önce meydana gelen selde evleri zarar gören ve çadırlara yerleştirilen bir grup kadın, yardımların adaletli dağıtılmadığı gerekçesiyle çocuklarıyla birlikte çadırların önünde oturma eylemi yaptı.
Yaşanan sel felaketinden sonra Seyitler Mahallesi'nde kurulan çadır kente yerleştirilen vatandaşlardan bir grup kadın, nakdi yardımların adaletli dağıtılmadığını ve yetkililerin sorunlarıyla ilgilenmediğini öne sürerek, çocuklarıyla birlikte çadır kent girişinde bir süre oturma eylemi yaptı. Bunun üzerine çadır kente gelen vali yardımcıları Erol Karaömeroğlu ve Sedat Sırrı Arısoy, vatandaşlarla çadırda bir süre görüşerek sorunlarını dinledi.
Karaömeroğlu, kira yardımının dışında herhangi bir nakdi yardımın olmadığını belirterek, vatandaşların kiralık ev bulmaları halinde yıllık bin 500 YTL kira yardımının yapıldığını söyledi. Kadınlar, daha sonra eylemlerine son verdi.