Spor
  • 1.10.2023 21:00

Fenerbahçe coştu! Rizespor'u farklı mağlup etti

Süper Lig'in 7. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Rizespor’u 5-0’lık skorla mağlup etti. Sarı-lacivertliler, bu galibiyetle birlikte 14'te 14 yaptı.

Süper Lig’in 7. hafta maçında İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe ile İlhan Palut’un ekibi Rizespor, hakem Cihan Aydın’ın düdük çaldığı maçta Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Mücadele Fenerbahçe’nin 5-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Szymanski golü erken buldu

Taraftarının desteğiyle maça hızlı bir giriş yapan sarı-lacivertliler henüz 122. saniyede son günlerin en formda isimlerinden Sebastian Szymanski'nin golüyle 1-0 öne geçti.

Szymanski bu golle 7 lig maçında 5 gole ulaşarak Alex de Souza'dan (2004/05'te 7 maç) bu yana Fenerbahçe formasıyla beş gole en hızlı ulaşan orta saha oyuncusu oldu.

Bu gol aynı zamanda bu sezon atılan en erken olarak da kayıtlara geçti.

Fenerbahçe, Rizespor'u farklı mağlup etti

İlk yarı 1-0 sona erdi

İlk yarının kalan bölümünde istekli oyununu sürdüren ve birçok pozisyona giren Fenerbahçe bu pozisyonları değerlendiremedi ve ilk yarı sarı-lacivertlilerin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Fenerbahçe, Rizespor'u farklı mağlup etti

Fenerbahçe, ikinci yarıda farka gitti

Fenerbahçe, ikinci yarıya da hızlı başladı. 47. dakikada İrfan Can Kahveci'nin golüyle 2 farklı üstünlüğü yakalayan Fenerbahçe, 62. dakikada Edin Dzeko'nun golüyle farkı 3'e yükseltti. Bu golün asistini yapan İrfan Can golünün yanına bir de asist ekledi.

İlk golde asisti yapan Dusan Tadic'in 75. dakikadaki golüyle 4 farklı üstünlüğü yakaladı. 90+3. dakikada King son sözü söyledi ve Fenerbahçe Rizespor'u 5-0 yenerek ligde 7'de 7 yaparak namağlup liderliğini sürdürdü.

Fenerbahçe, Rizespor'u farklı mağlup etti

Fenerbahçe, 14'te 14 yaptı

Bu sezon Avrupa maçlarıyla birlikte oynadığı tüm maçları kazanan ve 14'te 14 yapan sarı-lacivertliler perşembe günü Konferans Ligi grup maçında Spartak Trnava deplasmanına çıkacak.

11 puanda kalan Rizspor ise gelecek hafta pazar günü Süper Lig'de Samsunspor'u ağırlayacak.

Güncellenme Tarihi : 1.10.2023 19:24

İLGİLİ HABERLER