Spor
  • 23.9.2024 11:41

Fenerbahçe derbisinin primi belli oldu...

Süper Lig'in 6. haftasındaki dev derbide deplasmanda karşılaştığı ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup eden Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde rekorları bir bir kıra kıra ilerliyor. Adeta bayram havasının yaşandığı Sarı-Kırmızılılar'da derbi için belirlenen primin miktarı da ortaya çıktı.

REKORLARIN ADAMI

Buruk, Kadıköy’de çıktığı üç maçta aldığı iki galibiyet ve bir beraberlik ile buradaki yenilmezlik unvanını sürdürdü. Galatasaray’da efsane teknik adam Jupp Derwall’den sonra Kadıköy’deki ilk üç maçında mağlubiyet almayan ikinci teknik direktör oldu. Okan Buruk, son 8 sezon içinde Fenerbahçe’yi en fazla mağlup eden (6) teknik adam oldu. Rakibinin 32 maçlık kulüp tarihinin en uzun yenilmezlik serisine son verdi.

HER YERDE ZİRVEDE

Sarı-Kırmızılılar, 2009-10 sezonundan sonra lig tarihinde ikinci kez bir sezona 6’da 6 yaparak başladı. Aslan, Okan Buruk yönetiminde yüksek derbi performanslarıyla ön plana çıktı. Süper Lig tarihinde en az 10 derbide görev yapan teknik direktörler arasında en yüksek galibiyet yüzdesinin sahibi Okan Buruk (%69) oldu. Cim Bom aynı zamanda 6. hafta itibarıyla Süper Lig’de en fazla gol atan (20), şut çeken (110), beklenen gol değeri üreten (13.9 xG) ve net pozisyon yakalayan (29) takım olarak 18 puanla liderliğini sürdürdü.

PRİM 1.5 MİLYON TL

Bu gelişmelerin ardından Aslan’ın önünde artık iki hedefi var. Sarı-Kırmızılılar, ligde şampiyon olup, üst üste 3. zaferini elde etmek istiyor. Diğer yandan da Kupa 2’de hedefler büyük... Öte yandan derbi zaferinin de primi belli oldu. Gelen haberlere göre her bir oyuncu için 1.5 milyon TL prim verildiği ortaya çıktı.

 

Güncellenme Tarihi : 23.9.2024 11:43

İLGİLİ HABERLER