Spor
  • 22.8.2024 14:03

Fenerbahçe sözleşmesini feshettiği Joao Pedro'dan 16 milyon euroluk kazık yedi

Fenerbahçe'den Joao Pedro kararı: Resmen duyuruldu

Fenerbahçe Kulübü, Joao Pedro'nun sözleşmesini feshetti. Fenerbahçe'den yapılan açıklamada "Oyuncuya kariyerinde başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Fenerbahçe, Brezilyalı futbolcu Joao Pedro'nun sözleşmesini feshettiğini resmen duyurdu. Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada futbolcuyla karşılıklı anlaşmaya varıldığı belirtildi ve kulüp Pedro'ya kariyerinde başarı dileklerinde bulundu.

Joao Pedro'nun Fenerbahçe kariyeri

İtalya'nın Cagliari ekibinden 2022-2023 sezonunda transfer edilen 32 yaşındaki Joao Pedro 20 lig maçında, 7 Avrupa ve 1 Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında Fenerbahçe forması giydi. Pedro, Fenerbahçe kariyerinde 5 gol attı, 1 de asist yaptı.

Fenerbahçe geçen yıl Joao Pedro'yu Brezilya temsilcisi Gremio'ya kiralık göndermişti.

Fenerbahçe, Brezilyalı hücum oyuncusu Joao Pedro için İtalyan ekip Cagliari ile 4,5 mİlyon euro + 2 milyon euro bonus karşılığında anlaştı.

Tecrübeli futbolcuya yıllık 2,5 milyon euro maaş verilecek. 3 yıl
Bonuslarla birlikte 6.5 milyon euro, üç yıllık maaş olarak aldığı 7.5 milyon euro ve menajerine verilen açıklanmayan rakam ile birlikte vergiler hesaplandığında Joan Pedro Fenerbahçe'ye yaklaşık 16 milyon euroya mal oldu.
Sözleşmesi fesh edilince bütün bu yatırım çöpe gitti

Güncellenme Tarihi : 22.8.2024 14:11

İLGİLİ HABERLER