Spor
  • 26.9.2024 21:52

Fenerbahçe, Union SG'yi mağlup etti

Temsilcimiz Fenerbahçe, Union SG'yi 2-1 mağlup ederek Avrupa Ligi'ne 3 puanla başladı.

UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Fenerbahçe, sahasında Union Saint-Gilloise ile karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu'ndaki maçı Fenerbahçe 2-1'lik skorla kazandı.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 26. dakikada Çağlar Söyüncü ve 82. dakikada Christian Burgess (Kendi kalesine) attı. Union Saint-Gilloise'nin tek golü uzatma dakikalarında Ross Sykes'tan geldi.

İKİ TAKIM DA 10 KİŞİ KALDI

Union Saint-Gilloise, Kevin Mac Allister'ın 74. dakikada kırmızı kart görmesi sonrası mücadeleyi 10 kişi tamamladı. Fenerbahçe de 90. dakikada Osayi Samuel'in kırmızı kart görmesiyle maçı 10 kişi tamamladı.

Fenerbahçe'de Dominik Livakovic, 90. dakikada penaltıda gole izin vermedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, bu maçla birlikte Avrupa'da rekor kırdı. Portekizli teknik adam, 21. yüzyıl içinde dokuz farklı takımla Avrupa'da grup aşamasında mücadele ederek rekor kırdı.

MOURINHO TARİHE GEÇTİ

Mourinho'nun Avrupa'da grup aşamasında mücadele ettiği takımlar;

Benfica, Porto, Chelsea,, Inter, Real Madrid, Manchester United, Tottenham, Roma, Fenerbahçe

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında hanesine 3 puanı yazdı. Belçika ekibi Union Saint-Gilloise ilk hafta puan alamadı.

Fenerbahçe, ligde hafta sonunda Antalyaspor deplasmanına gidecek. Sarı-lacivertliler, Avrupa Ligi'nde ise gelecek hafta Twente ile deplasmanda karşılaşacak. Union Saint-Gilloise, Avrupa Ligi'ndeki bir sonraki haftada sahasında Bodo/Glimt ile karşılaşacak.

Güncellenme Tarihi : 26.9.2024 21:58

İLGİLİ HABERLER