Spor
  • 2.10.2023 14:43

Fenerbahçeli yıldıza övgü yağıyor!

Trendyol Süper Lig'in 7'nci haftasında İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, İlhan Palut'un çalıştırdığı Rizespor'u konuk etti. 90 dakika boyunca maçın tek hakimi olan sarı-lacivertli ekip sahadan 5-0'lık galibiyetle ayrıldı. Fanatik yazarları da Fenerbahçe'nin 5 farklı galibiyetini köşe yazılarında değerlendirdi.

OOSTERWOLDE YERİNE OSAYİ 
Tecrübeli teknik adam Başakşehir maçının 11'inde tek değişikliğe gitti. Kartal, Oosterwolde'nin yerine Osayi-Samuel'e görev verdi. İsmail Kartal, Rizespor maçına şu 11'le çıktı: Livakovic, Osayi-Samuel, Djiku, Becao, Ferdi, Fred, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Szymanski, Tadic, Dzeko.

FENER GOL OLDU, YAĞDI

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 3. dakikada Szymanski, 47. dakikada İrfan Can Kahveci, 62. dakikada Edin Dzeko, 75. dakikada Dusan Tadic ve 90+3. dakikada Joshua King kaydetti.

İNANILMAZ İSTATİSTİK

İNANILMAZ İSTATİSTİK

Fenerbahçe ile 14 resmi maça çıkan Sebastian Szymanski, 9 kez ilk 11'de başladı. Polonyalı futbolcu bu maçlarda 8 kez gol atarken 4 kez de asist performansı sergiledi.

Fenerbahçeli yıldıza övgü yağıyor Tepki görüyordu, ayakta alkışlanan fenomene dönüştü

Fenerbahçe’nin Rize’yi 5-0 yenerek 7’de 7 yaptığı mücadeleyi Fanatik yazarları köşe yazılarında değerlendirdi.

DERİNDEKİ OYUN KURUCU – SERKAN AKCAN

 

DERİNDEKİ OYUN KURUCU – SERKAN AKCAN

Hafta içinde Başakşehir’i sahadan silerek 4-0 yenen Fenerbahçe, Çaykur Rizespor karşısında da o kadar yüksek tempolara çıktı ve rakibine bariz üstünlük kurdu ki aradaki fark dudak uçuklatıcı seviyedeydi. İsmail Kartal ve futbolcuları 4 günde hiç gol yemeden 9 atıp tüm istatistikleri alt üst ettiler. İsmail Kartal, Dzeko’ya sahip olduğu için çok şanslı. Boşnak yıldız olağan dışı bir santrfor performansı göstermekle kalmıyor, aynı zamanda savunmanın derinine kadar inip bağlantıları yapıyor, gerçek bir oyun kurucu gibi davranıyor. Bu davranış modeli her santrfor tipine uygun olmamakla birlikte Dzeko bunu dünya üzerinde en iyi yapanlardan olduğu için nefis bir kariyer inşa etmeyi başardı. Çaykur Rizespor’a karşı kendi savunmasının derinlerine kadar inen Dzeko, yaptığı nefis pas bağlantılarıyla Fenerbahçe’nin bölge geçişlerini daha da pürüzsüz hale getirdi. İrfan Can’ın İsmail Kartal ile değişen dünyası üzerine kitap yazılmalı.

 

FELSEFE FARKI

FELSEFE FARKI

Bir hocanın felsefesinin bir futbolcuyu ne ölçüde değiştireceğinin en canlı örneği İrfan Can Kahveci. Muazzam bir dönüşüm hatta gelişim içinde İrfancan. Yeteneklerini sergilerken rahat tavırları, sağdan içeri kat ettiğinde Tadiç’e indirdiği yetenek pasları, Dzeko’ya merkezden top taşırken hücum setlerine yüklediği futbol aklı bu büyük dönüşümün delilleri. Bunu sağlayan elbette İrfan Can’ın yetenekleri ama sadece böyle söylenmesi İsmail Kartal’a haksızlık olur. İsmail hocanın oyun planında İrfancan’a yazdığı rolün en az oyuncunun yetenekleri kadar etkili olduğunu unutmamak gerek. Ve elbette alkışlatmak için oyundan çıkardığında ona bir baba şefkatiyle sarılması. Bir kaç ay önce oyundan çıkarken tepki gördüğüne şahit olduğumuz İrfan Can’dan ayakta alkışlanan bir fenomene dönüşmesi büyük bir başarı hikayesi değil de ne?

 

90 DAKİKA TAKTİK DİSİPLİN - TUNÇ KAYACI

90 DAKİKA TAKTİK DİSİPLİN - TUNÇ KAYACI

Fenerbahçe, galibiyet serisini sürdürmek için çıktığı Rizespor maçında erken bir golle de öne geçti. Daha oyunun başındaki baskı ve Taha’nın hatası Szymanski’nin golünü getirdi. Çaykur Rizespor yeni transferi Shelvy’yi orta alana koyup onun tecrübe ve kalitesinden faydalanmak istedi. Ancak Fenerbahçe’nin sahanın her yerindeki pres anlayışı karşısında ofansif anlamda etkisiz bir konuk ekip izledik ilk yarıda. Fenerbahçe’nin soyunma odasına sadece 1-0 önde girmesi, oynanan futbolla doğru orantılı bir skor değildi. Bir de yapılan transferlerin etkisiyle teknik adamların Fenerbahçe ve Galatasaray hakkında ‘makas açıldı’ söylemleri hiç hoş değil. Bu yenilgiyi tamamen kabul etmek demek ve profesyonel işi yapan birisi için geçerli olamaz. İkinci yarıya da golle başlayan yine Fenerbahçe oldu ve son haftaların formda ismi İrfan Can skoru 2-0 yapıp takımını rahatlattı.

 

GEÇEN SENEDEN FARK BÜYÜK

GEÇEN SENEDEN FARK BÜYÜK

Sonrasında İlhan Palut’un rakip sahaya takımını taşıma çabaları yetersiz kaldı. Kadro olarak belki kendi kalibresi için geçerli olur ama Kadıköy’de çok silik kaldı Karadeniz ekibi. Fenerbahçe cephesinde ise oyun iştahı, kazanma hırsı üst düzeyde ve kim oynarsa oynasın her şeyin yolunda gittiği bir takım vardı sahada. Dzeko’nun attğı 3. golle bir anlamda maç bitti Rizespor adına. Oyunun son bölümünde fark peşinde koşan Fenerbahçe futboluyla, golleriyle şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu gösterdi. ‘Geçen sezon da böyle başlamıştı’ diyenlere sözüm, önemli bir fark var. O da 90 dakika taktik disiplin. Sözün özü; Fenerbahçe hatayı affetmez ve cezayı keser.

 

SON YILLARIN EN KEYİFLİSİ - ERMAN ÖZGÜR

SON YILLARIN EN KEYİFLİSİ - ERMAN ÖZGÜR

Topu ayağında tutmaya çalışarak başlayan Rizespor, kaygan zeminde Fenerbahçe, önde presi, çabuk dikine oynayışı ve hepsinden önemlisi birbirini gözü kapalı bulmaya başlayan oyuncu grubuyla müthiş bir karşılık verdi. Edin Djeko-Dusan Tadic-Sebastian Szymanski üçlüsünün 5 dakika içerisinde ürettikleri 2 fırsattan biri gol oldu. Szymanski, Fenerbahçe için önemli işler yapmaya devam etti. Fenerbahçe zaman zaman baş döndüren pas trafiği ile hem kendi keyif aldı hem de maçı izleyen herkese bu keyfi yaşattı. İlk yarıda yaşanan tek sorun ise girilen birçok pozisyondan Djeko, Szymanski ve Fred ile faydalanamayıp skoru artıramamış olmasıydı. Bu sorunu da 2. yarının başında İrfan Can Kahveci attığı gol ile çözdü.

 

İŞ ŞOVA DÖNDÜ

İŞ ŞOVA DÖNDÜ

Fenerbahçe hücumda son yıllarda belki de en uyumlu santrfor-kanat oyuncularını yakaladı. Öte yandan savunmada topu geri kazanma süresi gittikçe düştü ve bu da Sarı-Lacivertliler’in önemli bir artısı oldu. Maçın yıldızlarından İrfan Can’ın şovu Dzeko’nun golü ile bitti ve 62’de maçın fişi çekildi. Şova Tadic ve King de katıldı ve skor 5-0 oldu. Takımdaki her oyuncunun katkı yaptığı bir dönemden geçen Fenerbahçe, İsmail Kartal’ın ve oyuncu grubunun yüksek formu ile son yılların en keyifli döneminden geçiyor. Rizespor için de yapacak pek bir şey olmadığının altını çizmek gerek.

 

KRİTİK YANLIŞLAR - DENİZ ÇOBAN

KRİTİK YANLIŞLAR - DENİZ ÇOBAN

Cihan Aydın, dünkü maçtaki kararlarıyla sınıfta kaldı. Çok fazla kritik pozisyonun yaşandığı maçta önemli yanlışlara imza attı. 37. dakikada Hojer’in Szymanski’ye arkasından omzuyla yaptığı müdahaleye penaltı kararı verilse çok daha doğru bulurdum ama devam diyen hakemin yorumuna da saygı duyabilirim.

 

Fenerbahçeli yıldıza övgü yağıyor Tepki görüyordu, ayakta alkışlanan fenomene dönüştü

38. dakikada Dzeko’nun golünün başlangıcında Samuel’in elle oynaması gerekçesiyle gol iptal edildi. Ancak burada ben açık bir elle oynama olduğunu düşünmüyorum. Dolayısıyla VAR’ın müdahalesini doğru bulmuyorum. 71. dakikada Olawoyin’in Tadic’e yaptığı müdahalenin karşılığı net penaltı olmalıydı. Devam kararı hatalıydı. 78. dakikada Djiku’nun Laine’nin çenesine dirseğiyle vurduğu pozisyonda da net bir penaltı vardı. Hakemin Rizespor lehine penaltı kararı vermesi gerekirdi.

 

FENERBAHÇE VE DİĞERLERİ - MEHMET ALİ SABUNCU

FENERBAHÇE VE DİĞERLERİ - MEHMET ALİ SABUNCU

Yağmurlu Kadıköy’de konuk Rizespor’du. İsmail Kartal kafasındaki en ideal kadroyla rakibini karşısına aldı, oynanan futbol ve alınan sonuç muhteşemdi. Gelelim maçın anlatımına;

 

RİZE SAHADAN SİLİNDİ

RİZE SAHADAN SİLİNDİ

3’te maç golle başladı, Dzeko ile olgunlaşan atakta, Tadic kale önüne çevirdi, Szymanski yarım vole ile durumu 1-0 yaptı. 23’te Varesanovic vurdu, Livakovic gollük şuta el koydu. 44’te Dzeko kale önünde topu dışarı attı, devre 1-0 kapandı. 47’de ceza alanında topu önünde bulan İrfan Can durumu 2-0’a getirdi. 62’de İrfan Can ile başlayan atakta Dzeko kendine yakışan bir vuruşla skoru 3-0 yaptı. 75’te King’in getirdiği topu Tadic tamamladı: 4-0. 90’da Ferdi direğe takıldı, 90+3’te King kafayla durumu 5-0 yaptı. Karşılaşma bu sonuçla kapandı.

Güncellenme Tarihi : 2.10.2023 14:46

İLGİLİ HABERLER