FENERBAHÇE'YE BORGES ŞOKU!..
Aykut Kocaman'ın listesinde bulunan üç isimden Borges öne çıktı.
Santos Kulübü Başkanı Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro, Fenerbahçe’nin yakından ilgilendiği forvet oyuncuları Borges’i kesinlikle satmayacaklarını açıkladı.
Ribeiro, Borges’in Santos için vazgeçilmesi imkansız futbolculardan biri olduğunu hatırlatarak, “Fenerbahçe’nin teklifi doğru ancak onlara satılık golcümüz yok cevabı verdik” dedi. Ribeiro, Brezilya’da yayın yapan Bandeirantese radyosuna verdiği özel röportajda, Borges’e övgüler yağdırarak, “Geçtiğimiz sezon Santos forması altında 23 gol atmış bir golcüden bahsediyoruz. Kendisiyle 2012 yılı sonuna kadar sözleşmemiz var. Şayet Fenerbahçe bu oyuncuda ısrarlıysa 2013 yılını beklemek zorunda” ifadelerini kullandı. Borges’in Santos’ta mutlu olduğunun da altını çizen Başkan Ribeiro, golcü futbolcunun da Fenerbahçe’nin teklifine “hayır” cevabı verdiğini ileri sürdü.
Bu arada, Santos başkanının bu açıklamalarına cevap vermek istemeyen Borges sessiz kalmayı tercih etti. Brezilyalı gazetecilerinin “Fenerbahçe’ye gitmek istiyor musunuz” sorusuna “Ben Santos’un halen sözleşmeli futbolcusuyum” şeklinde karşılık veren Borges, kulübünün alacağı her karara saygılı olacağını belirtti.
Sow da zora girdi
Öte yandan Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın sezon başından bu yana kadrosuna katmak için çaba harcadığı Senegalli golcü Sow’u, Fenerbahçe Kulübü Lille’den yeniden istedi. Ancak Premier Lig’in güçlü takımlarından transfer teklifi alan bu futbolcunun fiyatı, Fenerbahçe’ye söz verilmesine karşın aniden 8 milyon eurodan 12 milyon euroya yükseldiği gibi, golcü futbolcu da Ada özlemini dile getirip, Kocaman’ın hayallerini bir kez daha yıktı. Sarı-lacivertli ekibin listesinde bulunan Juventuslu Krasic için de Chelsea’nin devreye girmesi, bu transferin de önünü
tıkadı.