Spor
  • 7.12.2021 10:28

Fenerbahçe'ye hem moral hem de fırsat

Fenerbahçe'nin haftası... Hem moral hem de fırsat!

Fenerbahçe, Rizespor karşısında 4-0’la sezonun en farklı galibiyetini aldı. Üstelik, birçok rakibinin kayıp yaşadığı haftada 3 puanı hanesine yazdırarak sadece moral bulmakla kalmadı, ayağına gelen önemli fırsatı da değerlendirdi..

Namağlup lider Trabzonspor, kayıpsız yoluna devam ediyor. Şampiyonluk şimdilik Fenerbahçe için zor görünüyor ancak ikinci olup Şampiyonlar Ligi vizesi almak şu anda öncelikli hedef. Sarı-Lacivertliler, bu yolda kapıştığı rakiplerinin birçoğunun takıldığı haftayı çok iyi değerlendirdi. Haftaya averajla ikinci sırada giren Hatayspor, sahasında yenildi.

Bu haftaki maçlar öncesinde Fenerbahçe ile aynı puana sahip olan Alanayaspor da taraftarı önünde Sivas’a kaybetti. Üst sıraları zorlayan sezonun flaş takımlarından Karagümrük, Giresun deplasmanından eli boş döndü. Ezeli rakipler Beşiktaş ve Galatasaray ise beraberlikle yetindi. Sarı- Lacivertliler, 4-0’la Rizespor karşısında bu sezon ligdeki en farklı galibiyetini alarak haftayı kârlı kapattı.

Bu Mesut başka Mesut

Mesut Özil, Rizespor karşısında sezonun en iyi futbollarından birini oynadı. Dünyaca ünlü yıldız belki skor katkısı yapamadı ancak oyunda kaldığı 88 dakika boyunca takımının geliştirdiği hemen her atağın organizatörü oldu.

Mesut, arkadaşlarına tam beş şut pası verse de bunlar golle sonuçlanmadığı için yıldız futbolcunun hanesine asist yazılamadı. Başarılı oyuncu, istekli görüntüsüyle taraftarlardan alkış aldı. Mesut Özil, 88 dakikada 10.4 km. koşarak takımın bu bu alanda en iyi dördüncü ismi olmayı da başardı. Mesut ayrıca 9 ikili mücadelenin 5’ini kazandı ve yüzde 80.4 pas isabetiyle oynadı.

Serdar Dursun ilkleri yaşadı

2017’den sonra hat-trick yapan ilk Fenerbahçe futbolcusu, 2005’te Semih Şentürk’ten sonra bir maçta rakip fileleri üç kez havalandıran ilk yerli Sarı-Lacivertli oyuncu... Serdar Dursun, Rizespor karşısında sadece 20 dakikada hattricke imza atarak kariyerinin en özel akşamlarından birini yaşadı.Üstelik 30 yaşındaki oyuncu, 60. dakikadan sonra oyuna girip bunu başaran ilk yerli oyuncu olarak da tarihe geçti. Serdar, maçın ardından topu alıp evine götürdü. Deneyimli oyuncu, maçtan sonra yaptığı, “Bu maçta ilk 11’de olmayı bekliyordum. Bunun için hazırım” açıklamasıyla hem hocasına hem de ocakta golcü takviyesi yapmayı planlayan yönetime mesaj gönderdi.

11'e muhteşem döndüler...

Çaykur Rizespor maçı, sakatlığını atlatan Luiz Gustavo’nun 35 günlük forma hasretine son verdi. Brezilyalı yıldız, maça ilk 11’de başladı. 34 yaşındaki orta saha oyuncusu sakatlıktan yeni çıkmış olmasına rağmen 90 dakika forma giyip, 12.5 km. ile sahanın en çok koşan ismi olmayı başardı.

Fenerbahçe’de dikkat çekici bir performansla ilk 11’e dönen diğer isim ise Attila Szalai oldu. 3’lü savunmanın sol stoperi olarak görev yapan Macar savunmacı, ilk yarıda iki kritik müdahale ile Rizespor’un golünü engelledi. 23 yaşındaki futbolcu, ikinci yarıda ise sık sık hücuma çıktı. Szalai, stoper olarak oynadığı maçta Serdar Dursun’a iki asist yaptı.

Rossi'den Szalai iddiası

Attila Szalai'nin Chelsea'ye transferinin bittiğiyle ilgili bir iddia da Macaristan Milli Takımı'nın teknik direktörü Marco Rossi'den geldi. İtalya'da katıldığı etkinlikte bir açıklama yapan Rossi, "Attila Szalai'yi çok iyi görüyorum ama Chelsea'ye katılacağını düşünüyorum. Açıkçası İspanya'daki önemli kulüpler tarafından takip edildi, ancak görünüşe göre transferi için Chelsea ile anlaşma sağlanmış" dedi.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 7.12.2021 10:33

İLGİLİ HABERLER