Medya
  • 7.1.2022 12:56

FETÖ Firarisi CHP'li CNN Türk'ün Türk kısmının iptali için çalışıyor

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener FETÖ firarisi CHP'linin CNN Türk'ün yayınlarıyla ilgili Amerika'da yaptığı tezgahı ortaya çıkardı

CHP’li FETÖ firarisi CNN Türk’le uğraşıyor..

Geçen hafta CNN International Genel Başkan Yardımcısı Ken Jautz’ın CNN Türk hakkında 2018’de yaptığı şu açıklama yeniymiş gibi basına yansıdı: “Eğer, kanalın yeni sahiplerinin gazetecilik politikasını tehlikeye atacağına inandığımız herhangi bir durumunu tespit edersek kanalın lisansını iptal edeceğiz.”

Haber diye yansıtılan şey, Newsweek’te yayınlanan “Görüş” başlığı altında bir yorum yazısından bir cümlelik alıntı.

Yazının başlığı ise: “CNN’in, CNN Türk’ün  nefret içerikli yayınlarına ilişkin lisansına son verme zamanı geldi”

Yazıyı kaleme alanlardan birisi Amerikalı diğeri Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyor. Bilin bakalım kim bu Türkiye vatandaşı? Evet bir CHP’li...

Hakkında Fetullahçı Terör Örgütü’ne yardım ve yataklıktan arama kararı bulunan ve halen CHP üyesi olan eski milletvekili Aykan Erdemir.

Erdemir, yorum yazısına, Türkiye düşmanlığı ile bilinen siyasetçiler ve eski bürokratlar yanında FETÖ firarisi eski emniyet amiri Süleyman Özeren ile birlikte kurucuları arasında olduğu “Türkiye Demokrasi Derneği” yetkilisi sıfatıyla imza atmış.

CNN YÖNETİMİNE AKIL VERİYOR

Peki bu yazıya en çok kim sevindi dersiniz? Evet yine bildiniz, CHP’nin Amerika’daki temsilcisi Yurter Özcan...

Kendi kendilerine boykot kararı aldıkları halde, söz hakkının verilmediğini iddia edilerek yapılan şikâyetlerden sonuç alamayanlar; bu kez CNN Türk’te, Yahudi ve siyahi düşmanlığı yapıldığı gibi gülünç iddiaları gündeme getirerek, CNN International yönetimine akıl vermeye başlamışlar.

Erdemir imzalı yazıda, CNN Genel Başkan Yardımcısı Ken Jautz’ın makul açıklamasına rağmen yazının sonunda CNN yönetimine şu aklı veriliyor:

“CNN Türk’ün editoryal politikalarının aşağı yönlü gidişatı, nefret içerikleriyle birlikte, CNN’in kardeş ağının artık komplo teorileri, antisemitik kinayeler ve ırkçı söylemlerle uğraşan bir platform olduğunu gösteriyor. CNN, internet sitesinde, CNN Türk’ün, ‘CNN markasının lisansını aldığı ve lisans sözleşmesinin bir parçası olarak CNN içeriğine, eğitimine ve hizmetlerine erişimi olduğunu’ belirtiyor. CNN’in eğitim ve hizmetlerinin, CNN Türk’ün Yahudileri ve Siyahları hedef alan ırkçı içeriğine çare bulamadığı düşünülürse CNN kendisini Türk ortağından ve nefret içeriklerinden ayırmalıdır. Bu sadece ahlaki açıdan değil, ticari açıdan da doğru bir adım olur ve ‘haberin en onurlu markası’ olmakla övünüp ‘bilgilendirme, katılım ve dünyayı güçlendirme misyonu’ taahhüdünde bulunan bir şirketin daha fazla lekelenmesini önler.”

Bakalım, Türkiye düşmanlarıyla fotoğrafları yayınlanan Özcan-Erdemir ikilisi bu kez amaçlarına ulaşabilecek mi?

15 TEMMUZ GECESİ HAYALLERİ YIKILANLAR

FETÖ’den aranan CHP’li Aykan Erdemir’in yazısında bahsettiği konular daha önce CHP’nin Washington Temsilcisi Yurter Özcan tarafından dile getirilmişti. Hatta bu köşede aynı konuda 10 Şubat 2020’de “CNN Türk baskınında söylediğimi tekrar edeyim: Burası bizim evimiz” başlıklı yazımda şunları ifade etmiştim:

“15 Temmuz gecesi saat 21.00 civarında Fetullahçı Terör Örgütü üyeleri askeri darbe girişimine başladıktan bir süre sonra halkı karşılarında buldular. O gece herkesin merak ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nerede olduğu, yaşayıp yaşamadığıydı.

 

Güncellenme Tarihi : 7.1.2022 13:10

İLGİLİ HABERLER