FETÖ'cülerden komik 'bir dolar' savunmaları
FETÖ'cüler kendilerinde ele geçirilen bir dolara ilişkin ilginç savunmalarda bulundu.
Iğdır'da FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında görevden uzaklaştırılan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, akademisyenler ve üniversite personelinin de olduğu 70 sanıktan bazıları, kendilerinde ele geçirilen bir dolara ilişkin ilginç savunmalar yaptı.
SANIKLARDAN 1 DOLAR SAVUNMASI
Soruşturma kapsamındaki iddianamede gözaltına alınan ve yapılan aramalarda bir ABD doları ve fotokopisi bulunan sanıkların ifadelerine de yer verildi.
Bu kişilere verilen sembolik bir doların, Gülen tarafından "kutsanmış" olduğu ve FETÖ üyelerine başarılı çalışmalarından dolayı gönderildiği görüşü aktarıldı.
İddianamede, dosya kapsamında tutuklanan sanıklardan Yrd. Doç. Dr. K.A.K'nin ifadesinde, FETÖ ile herhangi bir bağlantısının olmadığını, eylemlerine de hiçbir şekilde iştirak etmediğini öne sürdüğü belirtildi.
"DİN KÜLTÜRÜ DERSİNDE KULLANIYORDUM"
Cüzdanında ele geçirilen bir dolar fotokopisinin FETÖ ile hiçbir alakası olmadığını ileri sürdüğü aktarılan K.A.K'nin, "Beyan ettiğim üzere, ben bu fotokopiyi din kültürü derslerinde konu olarak anlatmak için yanımda bulunduruyordum. Bunun dışında bir maksadım yoktur." savunmasını yaptığı anlatıldı.
"OĞLUMUN KOLEKSİYONUNA AİT"
İddianamede, ifadesine yer verilen sanık Yrd. Doç. Dr. M.Ç'nin de iş yerindeki aramada ele geçirilen bir doların, oğlunun koleksiyonuna ait olduğunu söylediği anlatıldı.
Bulunan bir doların herhangi bir örgütsel anlamı olmadığını öne süren M.Ç'nin, "Bu koleksiyona ilişkin fotoğrafları avukatım dosyaya ibra edecek. Ben 17-25 Aralık süreci sonrasında etrafımda bulunan insanlara 'bu yapılanmaya fayda sağlayacak davranışta bulunmayın, gazetelerine abone olmayın, bağışta bulunmayın. Bunları yaparsanız yaptığınız yardımlar size kurşun olarak döner' şeklinde açık bir şekilde söylemlerde bulundum." dediği belirtildi.
"BAHŞİŞ OLARAK VERİLEN PARA"
İddianamede, gözaltına alındıktan sonra adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılan tutuksuz sanık Yrd. Doç. Dr. Ö.Y'nin de evinde ele geçirilen bir doların düğünlerde bahşiş olarak orkestraya verilen dolarlardan birisi olduğunu, evde bu paranın varlığından bile haberlerinin olmadığını öne sürdüğü kaydedildi.
Dosya kapsamına göre sanıkların isnat edilen suçları işledikleri yönünde haklarında kamu davasının açılması için yeterli şüphe oluşturacak delilin mevcut olduğu kanaatine varıldığı kaydedilen iddianamede, sanıkların "Silahlı terör örgütüne üye olma", "Terör örgütü propagandası yapma" ve "Zincirleme şekilde kamu görevlisi tarafından ve görevinin verdiği yetkiyi kötüye kullanılmak suretiyle haberleşmenin gizliliğini ihlal etmeye azmettirme" suçlarından 8 yıl 6 aydan 28 yıla kadar değişen hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.
Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde Iğdır Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.
Güncellenme Tarihi : 26.2.2017 21:01