Asayiş
  • 7.2.2021 21:35

FETÖ'nün Generali öttü, 32 kritik imam ve katalog kızlar yakalandı

Kendisiyle evlendirilmek istenen katalog kadını bile teşhis etti!

Son dakika haberi... Fetullahçı Terör Örgütün'ün sivil asker imamının kullandığı patates hatla irtibatı çıktıktan sonra gizemli bir şekilde emekliye ayrılan, gözaltına alınınca da itirafçı olan eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanı Serdar Atasoy’un şok ifadelerine SABAH ulaştı.Harp Okulu ve Kurmaylık sınav sorularını FETÖ’nün sivil imamlarından aldığı anlatan Atasoy, kendisiyle katalog evliliği yaptırılmak istenen FETÖ’nün katalog kızını da teşhis etti. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Kendisiyle evlendirilmek istenen katalog kadını bile teşhis etti! ile ilgili görsel sonucu

Fetullahçı Terör örgütünün sivil asker imamının kullandığı patates hatla irtibatı çıktıktan sonra gizemli bir şekilde emekliye ayrılarak gözaltına alınınca itirafçı olan eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanı Serdar Atasoy'un verdiği çarpıcı ifadeye SABAH ulaştı. 33 yıl önce örgüte katılarak Harp Okulu ve Kurmaylık sınav sorularını FETÖ'nün sivil imamlarından aldığı anlatan Atasoy, gözaltındayken nezarethanedeki örgütün mahrem abisini "bu benim mahrem abimin üstündeki isim örgütte daha yüksek görevde" diyerek teşhis ettiği ortaya çıktı. Kendisiyle katalog evliliği yaptırılmak istenen FETÖ'nün katalog kızını da fotoğrafından teşhis eden Atasoy, 28 yıl örgüt içerisinde aktif olduğunu, birçok rütbeli subayında fişlenmesini sağladığı ortaya çıktı. Fetullah Gülen'in doktoru Kudret Ünal'ın damadının kendisine mahrem abilik yaptığı anlatan Atasoy, 14 örgüt üyesi ile 18 FETÖ üyesi askeri deşifre etti. İşte son dakika haberinin detayları...

Kendisiyle evlendirilmek istenen katalog kadını bile teşhis etti! ile ilgili görsel sonucu

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, mahrem imamlarıyla sabit hat operasyonel hat üzerinden haberleştikleri tespit edilen emekli tuğgeneraller Serdar Atasoy, Celalettin Çoban, Nuri Cankıymaz ile mahrem imam Yaşar Özdemir hakkında 27 Ocak'ta gözaltı kararı verilmişti. Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde 6 gün sorgulanan emekli tuğgeneral Serdar Atasoy, etkin pişmanlık yasasından faydalanmak isteyerek önemli bilgiler verdi.

 İFADESİNE SABAH ULAŞTI

Serdar Atasoy ifadesinde 33 yıl önce tanıştığı, kendi beyanına göre de 28 yıl içerisinde aktif olarak kaldığı FETÖ yapılanması hakkında tüm detayları anlattı. Atasoy, 1988 yılında FETÖ ile İzmir Atatürk Lisesi'nde yatılı okurken tanıştı. Örgüt içinde "Servet" kod ismini kullanan eski general, lise yıllarında gittiği FETÖ'nün evlerinde Yavuz kod isimli mahrem abisi tarafından iki arkadaşıyla birlikte Harp Okulu sınavlarına çalıştırıldı. Sınavda çıkacağı belirtilen soruların test şeklinde çözdürülen Atasoy, FETÖ'den ihraç edilen Albay İskender Girgin ve Kara Pilot Albay Erdal Başlar ile Harp okuluna girdi. Albay Erdal Başlar, darbe hazırlıkları kapsamında 13 Temmuz 2016'da örgütün Yenimahalle'deki hücre evinde düzenlenen toplantıya katıldı ve girişim sonrasında tutuklandı.

ASKERLERİ FİŞLEDİ

Atasoy, 1996 yılında Tuzla Piyade Okulu'nda eğitim aldıktan sonra Teğmen oldu. Örgüt elebaşısı ile Altunizade'de bulunan FEM Dershanesinin üst katında tanıştı. Mahrem abisi tarafından dershanedeki küçük bir odaya alınan Atasoy'a Teğmen rütbesini Fetullah Gülen taktı. Gülen'in elini öpen Atasoy, yurtdışı görevine gittiği Bosna-Hersek'ten döndükten sonra kurmaylık sınavına hazırlanmaya başladı. İstanbul Kavacık'ta bir evde mahrem abisiyle buluşan Atasoy, 5 örgüt üyesi subayla birlikte yemin ettirilerek Kurmaylık sınav sorularını aldı. Maaşından yüzde 10 himmet veren Atasoy, mahrem abilerine görev yaptığı yerdeki askeri personel hakkında bilgiler aktardı.

GÜLEN'İN DOKTORUNUN DAMADI MAHREM ABİSİYDİ

Dine bakış açısı, paraya verdiği önem, sigara-alkol kullanımı ve gece hayatıyla ilgili sorulan soruları mahrem abilerine cevaplandıran Atasoy, buluşmalarında ankesör hattı, kartlı telefon hattı ve örgüt tarafından kendisine verilen telefon hatlarını kullandı.Sigara ve alkol kullanmasından dolayı örgüt abileri tarafından uyarılan Atasoy'a 1999 ile 2003 yıllarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in doktoru Kudret Ünal'ın damadı mahrem imamlık yaptı.

ÇOĞU DARBECİ 32 İSMİ DEŞİFRE ETTİ

Ankara Terörle Mücadele Şubesi'nde ifadesini alınan Serdar Atasoy, birçoğu darbe girişimine katılan 18 FETÖ üyesi Albay rütbesindeki subay ile 14 mahrem yapıdaki ismi deşifre etti. 2012 yılında görevli olarak gittiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de örgütün asker imamlarıyla görüşen Atasoy, "örgüt toplantılarında Tugayda görev yapan tüm rütbeli askeri personel hakkında mahrem abi fişleme yapıyordu. Mahrem abinin bilgisayarında alayda bulunan herkesin bir dosyası vardı.

Mahrem abi benden birlikte görev yapan bazı subayların sicillerini düşük vermemi istedi. Nedenini sorduğumda seni ilgilendirmez bu adamların ordudan atılması gerekir dedi. Sözleşmeli çok başarılı bir subaya düşük not vermemi istediklerinde ise istediklerini yapmadım. Örgütten iyice soğudum" dedi.

"HİMMET VERİYORUM DİYE EŞİM BOŞANACAKTI"

17-25 Aralık olayları sonrasında FETÖ'nün gerçek yüzünü anladığını ve eşinin örgüte himmet vermesinden dolayı kendisiyle boşanma aşamasına geldiğini ileri süren Atasoy "2014 yılında Bangladaş'e askeri ateşe olarak gittiğimde örgütün mahrem imamlarıyla görüştüm. FETÖ'nün Bangladeş'teki okulunda öğretmen olan mahrem abi benimle ilgileniyordu. 5-6 kez evinde başbaşa görüştük. 2014 yılından sonraki görüşmeleri zoraki yaptım. Eşim örgütle bağlantımı koparmamı istiyordu. Darbe girişimi olduktan sonra da hiçbir örgüt üyesi ile görüşmedim" dedi.

DARBE MESAJI SORGUSU

15 Temmuz 2016'da Bangladeş Dakka'da askeri ateşe olarak görev yaparken Sinan Sürer tarafından kurulan "Ataşeler" isimli whatsapp grubundan hain darbe gecesi yapılan paylaşımlarda "Genelkurmay Başkanlığı yönetime el koymuştur. Muhattaplarınıza bilgi veriniz" mesajına "emredersiniz komutanım" cevabı verildiği hatırlatan Atasoy, "askeri teammüler gereği bu mesaja cevap verdim. Bulunduğum yerde herhangi bir olaya karışmadım" cevabını verdi.

FETÖ'NÜN KATALOG KIZINI TEŞHİS ETTİ

İfadesinde kendisiyle ilgilenen mahrem imamın kendisine örgüt evliliği için birkaç fotoğraf getirdiğini, birisinin İTÜ'de o dönem öğrenci olduğunu belirten Atasoy, resimlerdeki kişilerle görüştüğünü ancak olumlu sonuçlanmadığını söyledi. Atasoy kendisine fotoğrafı getirilen FETÖ'nün katalog kızlarından
S.K.'yi de teşhis etti. Atasoy, gözaltındayken tuvalete giderken nezarethanede gördüğü mahrem imam Yaşar Özdemir'i ise "bu benim mahrem abimin de üstünde olan bir isim. Bir kez mahrem abimin yanında karşılaştık. Bu hiç konuşmadı" dedi.

YAVER YAPILMAK İSTENMİŞ

28 yıl örgütte aktif olarak kaldığını ifadelerinde açık olarak anlatan eski general Serdar Atasoy'un FETÖ üyesi Cemil Turhan ile birlikte ele geçirilen CD içerisindeki Cumhurbaşkanı Yaver adayı listesinde de isminin geçtiği, bu listenin Kara Kuvvetlerı Karargahında yapıldığını kendisinin böyle bir talebinin olmadığını öne sürdü. Atasoy'un deşifre ettiği isimlerle ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

 

Güncellenme Tarihi : 7.2.2021 21:58

İLGİLİ HABERLER