Gündem
  • 18.2.2021 15:18

FETÖ'nün istihbaratçısı İYİ Partili Enver Altaylı için istenilen ceza belli oldu

 Enver Altaylı için 42,5 yıla kadar hapis cezası istendi!

Son dakika bilgisine göre FETÖ soruşturması kapsamında yargılanan eski istihbaratçı Enver Altaylı hakkında açıklanan mütalaada ‘Siyasi ve askeri casusluk’ suçundan 42,5 yıla kadar, aynı dosyada yargılanan eski istihbaatçı Mehmet Barıner’e ise 35 yıla kadar hapis cezası istendi.

FETÖ soruşturması kapsamında yargılanan eski istihbaratçı Enver Altaylı hakkında açıklanan mütalaada 'Siyasi ve askeri casusluk' suçundan 42,5 yıla kadar, aynı dosyada yargılanan eski istihbaatçı Mehmet Barıner'e ise 35 yıla kadar hapis cezası istendi.

Son dakika bilgisine göre Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanmalarına devam eden tutuklu sanıklar eski istihbaratçı Enver Altaylı ve Mehmet Barıner duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Mahkeme Başkanı Sebahattin Sarıdoğan dava dosyasına gelen evrakları okumasının ardından ara celsede cumhuriyet savcısının esasa ilişkin mütalaasını açıkladığını kaydetti.

42,5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında eski istihbaratçı Enver Altaylı hakkında 'Siyasi ve askeri casusluk' suçu ve 'Terör örgütü yönetme' suçlarından 42,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Aynı dosyada yargılanan ve eski istihbaratçı Mehmet Barıner hakkında ise savcı, 'Siyasi ve askeri casusluk' suçu ile 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından 35 yıla kadar hapis cezası istedi. Tutuksuz yargılanan Seda Chamatzoglou'nun hakkında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyelerinin yurt dışına yasa dışı yollarla kaçma girişimlerini organize ederek yardım etme suçundan açılan kamu davasında beraati istendi.

Güncellenme Tarihi : 19.2.2021 21:18

İLGİLİ HABERLER