Gündem
  • 30.6.2022 21:16

Fetullah Gülen hainini mehdi ilan eden hakim müebbet hapisten kurtardı

"Balyoz davasında bilirkişilik" yapanlara yönelik açılan davada İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi olarak görev yapan İlhan Karagöz, duruşma tarihi 23 Eylül 2016 olmasına rağmen, müdahil ve sanık taraf avukatlarının haberi olmadan 4 Temmuz 2016 günü duruşma açarak, davaya ilişkin gerekçeli karar yazdırmıştı. Karagöz, davanın reddedilmesi hükmünü kurduğu 572 sayfalık kararında, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında "mehdi" nitelemesinde bulunmuş, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere birçok devlet yetkilisinin gözaltına alınması için Genelkurmay Başkanlığı'nı harekete çağıran ifadeler kullanmıştı.

FETÖ elebaşını Mehdi ilan etti:  Eski hakimin yeniden yargılandığı davada karar çıktı

İlhan Karagöz, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ iltisakı gerekçesiyle meslekten ihraç edilmiş, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Karagöz, "Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs" suçundan 29 Mayıs 2019'da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay, İlhan Karagöz'ün "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan cezalandırılması gerekçesiyle kararı bozmuştu.

 
YENİDEN YARGILANDI

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davanın bugünkü duruşmasında karar çıktı. Duruşmaya, İlhan Karagöz tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada son savunması sorulan sanık Karagöz, konuşmayarak elleriyle birtakım hareketler yaptı. SEGBİS ekranına bir kağıt tutan Karagöz'ün ne yazdığı anlaşılamadı.

Mahkeme heyeti, örgüt amaçlarına hizmet eden karar yazdığı gerekçesiyle sanık İlhan Karagöz'ü “Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Karagöz'ün tutukluluk halinin de devamına karar verildi.

GÖZALTI KARARI ÇIKINCA DELİ NUMARASI YAPMIŞTI
 

TÜBİTAK’çıların yargılandığı davada davayı reddeden FETÖ’cü Hâkim İlhan Karagöz gerekçeli kararında devlet büyüklerine hakaret etti. HSYK hakkında inceleme başlatınca da psikiyatri kliniğine yattı

Balyoz davasında bilirkişilik yapan TÜBİTAK çalışanları Erdem Alparslan, Tahsin Türköz ve Hayrettin Bahşi hakkında görevini kötüye kullanmak suçlamasıyla dava açılmıştı. 3 bilirkişi yurtdışına kaçmıştı. İddianame İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmiş yargılama devam ediyordu. 11. duruşması yapılan dosyaya son celsede 23 Eylül 2016 için duruşma günü belirlenmişti. Fakat Hakim İlhan Karagöz arife günü yani 4 Temmuz'da dosya için aniden duruşma açtı. Şüpheliler hakkında kamu davası açılamayacağı iddiasıyla ret kararı veren Karagöz, 572 sayfalık da skandal ifadelerle dolu gerekçesini yazdı.

SANKİ SİYASİ PARTİ LİDERİ
Ret gerekçesinde, hukuki dilden öte sanki bir siyasi parti lideri üslup ve sloganik ifadeleri kullanıp dava dışında konulara değinilmesi dikkat çekti. Gerekçede, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere birçok devlet büyüğüne hakaretler yağdırıldı. Kararda AK Parti'nin yasal olmadığı, çete olduğu, sulh ceza mahkemelerinin "ucube" olduğu gibi uçuk ifadelere yer verildi. Kararda bazı devlet büyükleri için "saygısız" ifadesi kullanıldı. FETÖ ifadesini yazarken parantez içinde ünlem kullanması dikkat çeken Karagöz, Fetullah Gülen ve cemaatine övgüler dizdi. FETÖ'nün örgüt olmadığını sivil toplum kuruluşu olduğunu ileri sürdü. Karagöz, Gülen'in peygamber soyundan geldiğini ileri sürdü hatta mehdi olduğunu ima eder şekilde mehdilik bahsini kararda işledi. Kararda adliye içindeki dedikodulardan bile bahsedilmesi garip bulundu. Birçok kişi hakkında suç duyurusu yapılması istenilen komik gerekçede, Yeni Hayat, Özgür Düşünce gibi FETÖ bülteni birçok gazeteden alıntı yapılması bu gazetelerin haberlerinin gerçekmiş gibi karara konu yapılması dikkatlerden kaçmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasından bile bahsetmekten geri durmayan hâkim Karagöz, arife günü UYAP'a kaydedilmesi talimatını verdiği metni teslim ettikten sonra ortadan kayboldu.

PSİKİYATRİ KLİNİĞİNE YATIRILDI
İstanbul Adalet Komisyonu'nun skandal karardan haberi olup Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) ihbarda bulunması üzerine Karagöz hakkında jet hızıyla işlem başlatıldı. HSYK, ret metnini incelemeye aldı. Karagöz'ün ise Bursa'da olduğu burada bir hastanenin Ruh ve Sinir Hastalıkları Bölümü'nün psikiyatri kliniğine yatırıldığı öğrenildi. Yakınları, İstanbul Adliyesi'ne psikiyatri kliniğinde tedavi gördüğüne dair rapor gönderdi.
Güncellenme Tarihi : 30.6.2022 21:38

İLGİLİ HABERLER