Dünya
  • 26.12.2006 08:58

FİLİPİNLER'DE NOEL ALIŞ-VERİŞİ YAPAN 23 KİŞİ ÖLDÜ!..

MANİLA - Filipinler'in Ormoc kentinde bulunan bir alış-veriş mağazasında yangın çıktı. Noel alış-verişi yapan 23 kişi hayatını kaybetti.


Filipinler'de noele hazırlıklarını sürdüren vatandaşlar, alış-verişlerini sürdürürken, Ormoc kentindeki bir mağazada çıkan yangında 23 kişi hayatını kaybetti. Sivil Savunma yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, mağazanın kalabalık olduğu bir saatte meydana gelen yangında, aralarında hamile bir bayan ile 2 bebeğin de bulunduğu 23 kişi hayatını kaybetti. Noel eğlencelerinde yoğun olarak kullanılan çatapat ve meşalelerin bulunduğu standta bi anda başlayan yangın, tüm mağazayı sardı.

Meydana gelen olayda 9 kişinin de yaralandığı ve tedavi görmek üzere hastaneye kaldırıldığı kaydedildi. Bu arada alış-veriş mağazasının yanıcı ve harlayıcı maddeler satmak üzere lisansının bulunmadığı, ölenlerin çok büyük bir kısmının ise yangın başladıktan sonra yaşanan panik anında tuvaletlere kaçan müşteriler olduğu belirtildi.


Öte yandan Ormoc Belediye Başkanı Eric Codilla, yangının çıkış nedeniyle ilgili olarak kapsamlı bir çalışma başlatılmasını istediğini söyledi. Codilla, alış-veriş mağazasının patlayıcı ve yanıcı malzemeler satmak için izin belgesinin bulunmadığını yineledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:21

İLGİLİ HABERLER