Dünya
  • 11.2.2005 00:20

FİLİSTİN LİDERİ ABBAS, GAZZE'NİN GÜVENLİK ŞEFLERİNİ İŞTEN ATTI!..

Dün gece boyunca Gazze'de Yahudi yerleşim birimlerini hedef alan roket ve havan topu ateşi ardından Filistin lideri Mahmud Abbas Gazze'de en üst düzey güvenlik yetkililerinin işine son verdi.

Hamas, ateşkesin örgütü bağlamadığını açıklamıştı.

Sorumluluğunu Hamas'ın üstlendiği saldırılar, İsrail ve Filistinli liderlerin iki gün önce ilan ettikleri ateşkesi izledi.

Filistin kaynaklarına göre görevden alınanlar arasında Gazze Şeridi'nin kamu güvenliği şefi Abdül Razak el Majaydeh ve emmiyet müdürü Saib el-Acez var.

Hamas örgütü, çarşamba günü bir yerleşim biriminden açılan ateş nedeniyle ölen Filistinliye yönelik İsrail saldırısına missileme yaptıklarını açıkladı.

Hamas, Gazze Şeridi'nin güneyinde bazı İsrail yerleşim birimlerine 50 kadar roket fırlattı ancak saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Ancak iki gün önce İsrail Başbakanı Ariel Şaron ile karşılıklı ateşkes ilan eden yeni Filistin lideri Mahmud Abbas, İsrail'e yönelik Filistin saldırılarının duracağı sözünü vermişti.

Yahudi yerleşim birimlerinin hedef alınışına tepki göstermesi yönünde Abbas üzerinde baskı olduğunu söyleyen bir BBC muhabiri, Mahmud Abbas'ın Gazze Şeridi'ndeki Filistin güvenlik ağının en tepesinde bulunan yetkilileri bu nedenle görevden aldığını söylüyor.

  BBC Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:04

İLGİLİ HABERLER